Varm salat med stekte grønnsaker og valnøtter
Denne sunne rotfruktsalaten er perfekt for høst- og vintersesongen. Kombinasjonen av varme grønnsaker og karamelliserte valnøtter med kald blåmuggost og salat er en smakssensasjon!
Tilberedning
Steg 1
8 gulrøtter – 4 pastinakker – 4 vårløk – ½ hvitløkshode – 2 ss olivenolje – 4 ss Kikkoman Teriyaki Marinade – 2 ss fersk timian – 1 kvist rosmarin
Forvarm ovnen til 190 °C. Del gulrøttene, pastinakkene og vårløkene i to på langs og skrell hvitløken. Vend inn olivenolje og Teriyaki-Marinade. Legg alt på et stekebrett, dryss over hakkede urter og bak i 20 minutter. La det avkjøle seg litt etterpå.
Steg 2
70 g valnøtter – 2 ss honning – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 klype pepper
I mellomtiden, tørrist valnøttene i en stekepanne. Bland honning med soyasaus og pepper, og hell det over valnøttene. Rør om iblant til de er karamellisert.
Steg 3
1 hode romanosalat – 70 g blåmuggost
Ha salatbladene i en bolle og legg de stekte grønnsakene og valnøttene på toppen. Dryss over revet ost og server.
I salaten kan du også bruke regnbuegulrøtter, rødbeter eller skorsonerrot og steke det sammen med resten av grønnsakene.
Oppskrifts-ID: 1151
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer