Varm salat med stekte grønnsaker og valnøtter

total tid 35 min.
15 min. tilberedningstid
20 min. koketid

Denne sunne rotfruktsalaten er perfekt for høst- og vintersesongen. Kombinasjonen av varme grønnsaker og karamelliserte valnøtter med kald blåmuggost og salat er en smakssensasjon!

Ingredienser

2 porsjoner
8 
gulrøtter
4 
pastinakker
4 
vårløk
 ½ 
hvitløkshode
2 ss
olivenolje
2 ss
fersk timian
1 
kvist rosmarin
70 g
valnøtter
2 ss
honning
2 klype
pepper
1 
hode romanosalat
70 g
blåmuggost
Næringsinnhold (per porsjon): 3558 kJ  /  850 kcal
46 g Fett
27 g Protein
63 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

8  gulrøtter – 4  pastinakker – 4  vårløk –  ½  hvitløkshode – 2 ss olivenolje – 4 ss Kikkoman Teriyaki Marinade2 ss fersk timian – 1  kvist rosmarin

Forvarm ovnen til 190 °C. Del gulrøttene, pastinakkene og vårløkene i to på langs og skrell hvitløken. Vend inn olivenolje og Teriyaki-Marinade. Legg alt på et stekebrett, dryss over hakkede urter og bak i 20 minutter. La det avkjøle seg litt etterpå.

Steg 2

70 g valnøtter – 2 ss honning – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 klype pepper

I mellomtiden, tørrist valnøttene i en stekepanne. Bland honning med soyasaus og pepper, og hell det over valnøttene. Rør om iblant til de er karamellisert.

Steg 3

1  hode romanosalat – 70 g blåmuggost

Ha salatbladene i en bolle og legg de stekte grønnsakene og valnøttene på toppen. Dryss over revet ost og server.

I salaten kan du også bruke regnbuegulrøtter, rødbeter eller skorsonerrot og steke det sammen med resten av grønnsakene.

Oppskrifts-ID: 1151

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

8  gulrøtter – 4  pastinakker – 4  vårløk –  ½  hvitløkshode – 2 ss olivenolje – 4 ss Kikkoman Teriyaki Marinade2 ss fersk timian – 1  kvist rosmarin

Forvarm ovnen til 190 °C. Del gulrøttene, pastinakkene og vårløkene i to på langs og skrell hvitløken. Vend inn olivenolje og Teriyaki-Marinade. Legg alt på et stekebrett, dryss over hakkede urter og bak i 20 minutter. La det avkjøle seg litt etterpå.

70 g valnøtter – 2 ss honning – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 klype pepper

I mellomtiden, tørrist valnøttene i en stekepanne. Bland honning med soyasaus og pepper, og hell det over valnøttene. Rør om iblant til de er karamellisert.

1  hode romanosalat – 70 g blåmuggost

Ha salatbladene i en bolle og legg de stekte grønnsakene og valnøttene på toppen. Dryss over revet ost og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.