Vårsalat med ruccola og eple- og soyadressing
Velsmakende vårsalat med ruccola, fersk sopp og en rask eple- og soyadressing. Server med sprø krutonger.
Tilberedning
Steg 1
Vask og tørk vårsalaten og ruccolaen. Skjær soppen i skiver eller i fire deler. Skrell rødløken og skjær den i fine ringer. Del tomatene i fire. Vask eplet, del det i fire og fjern kjernehuset. Legg til side en fjerdedel av eplet og skjær resten av eplet i båter. Lag roser av avokadoen (se tips).
Steg 2
For å lage dressingen: rasp det fjerdedels eplet, mos sammen med eplejuice, eplecidereddik, soyasaus, 2 spiseskjeer olivenolje og sennep, krydre så med pepper.
Steg 3
Varm resten av olivenoljen i en panne. Skjær bagetten i terninger og stek dem i olje til de er sprø.
Steg 4
Anrett ingrediensene til salaten på et fat, ringle over dressing, dryss over krutongene og server.
Tips:
For å lage avokadoroser: del avokadoen i to, fjern steinen og drypp litt sitronsaft på avokadokjøttet. Legg hver del på en fjøl med skjæresiden ned, skrell forsiktig bort skallet og drypp på litt mer sitronsaft. Skjær avokadoen i tynne skiver på 2-3 mm. Klem skivene forsiktig utover i en lang rekke, begynn på den ene siden og snurr avokadoen til en spiral.
Pynt med poppet amarant for ekstra krønsj eller bruk ristede nøtter eller mandler.
Server til lettstekt tunfiskbiff med rosa kjerne.
Oppskrifts-ID: 1135
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer