Tempurastekte kanelepler med matcha-saus
Opplev høstens magi med disse kanelduftende eplebåtene, fulle av søte og spicy smaker. Sprø på utsiden og myke på innsiden, disse tempurastekte eplene går perfekt sammen med en fløyelsmyk matcha-dipp.
Tilberedning
Steg 1
150 g tempuramel – 1 ½ dl mineralvann – 0,4 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Bland ingrediensene til røren godt sammen og sett den til side.
Steg 2
100 g yoghurt naturell – 100 g rømme – 1 ts matcha-te – 1 ss sitronsaft – 1 ts vaniljeekstrakt – 1 ss honning
Bland ingrediensene til sausen godt sammen.
Steg 3
2 epler – 1 ts kanel – 1 klype kardemomme – 3 dl stekeolje
Skrell eplene, del dem i 8 båter og dryss krydderne over dem. Dekk dem med den ferdige røren og stek dem i varm olje i 3-5 minutter til de er gyllenbrune.
Server de stekte båtene med sausen i en bolle.
Tips:
Andre typer frukt, som pærer, kan brukes istedenfor epler.
Oppskrifts-ID: 1375
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer