Tempurastekte kanelepler med matcha-saus
Tempurastekte kanelepler med matcha-saus

Tempurastekte kanelepler med matcha-saus

5 1 vurderinger
total tid20 min.
10 min.koketid
10 min.tilberedningstid

Opplev høstens magi med disse kanelduftende eplebåtene, fulle av søte og spicy smaker. Sprø på utsiden og myke på innsiden, disse tempurastekte eplene går perfekt sammen med en fløyelsmyk matcha-dipp.

Ingredienser

2 porsjoner

Røre:

150 g
tempuramel
150 dl
Sparkling water
1 ½ dl
mineralvann

Saus:

100 g
yoghurt naturell
100 g
rømme
1 ts
matcha-te
1 ss
sitronsaft
1 ts
vaniljeekstrakt
1 ss
honning

Dessuten:

2 
epler
1 ts
kanel
1 klype
kardemomme
300 dl
Frying oil
3 dl
stekeolje
Næringsinnhold (per porsjon):2675 kJ / 639 kcal
37,4 gFett
14 gProtein
60,8 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

150 g tempuramel – 150 dl Sparkling water – 1 ½ dl mineralvann – 40 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,4 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Bland ingrediensene til røren godt sammen og sett den til side.

Steg 2

100 g yoghurt naturell – 100 g rømme – 1 ts matcha-te – 1 ss sitronsaft – 1 ts vaniljeekstrakt – 1 ss honning

Bland ingrediensene til sausen godt sammen.

Steg 3

2  epler – 1 ts kanel – 1 klype kardemomme – 300 dl Frying oil – 3 dl stekeolje

Skrell eplene, del dem i 8 båter og dryss krydderne over dem. Dekk dem med den ferdige røren og stek dem i varm olje i 3-5 minutter til de er gyllenbrune.
Server de stekte båtene med sausen i en bolle.

Tips:

Andre typer frukt, som pærer, kan brukes istedenfor epler.

Oppskrifts-ID: 1375

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

150 g tempuramel – 150 dl Sparkling water – 1 ½ dl mineralvann – 40 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,4 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Bland ingrediensene til røren godt sammen og sett den til side.

100 g yoghurt naturell – 100 g rømme – 1 ts matcha-te – 1 ss sitronsaft – 1 ts vaniljeekstrakt – 1 ss honning

Bland ingrediensene til sausen godt sammen.

2 epler – 1 ts kanel – 1 klype kardemomme – 300 dl Frying oil – 3 dl stekeolje

Skrell eplene, del dem i 8 båter og dryss krydderne over dem. Dekk dem med den ferdige røren og stek dem i varm olje i 3-5 minutter til de er gyllenbrune.
Server de stekte båtene med sausen i en bolle.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.