Hvit kremet grønnsaksuppe
total tid45 min.
15 min.tilberedningstid
30 min.koketid
Ingredienser
4 porsjoner
1
løk, finhakket
1
hvitløkbåt
1
purre, skåret i tynne skiver
2
persillerøtter, skrellet og i terninger
½
sellerirot, skrellet og i terninger
1
stor potet, skrellet og i terninger
300 g
blomkål, i små buketter
200 g
kikerter med kraften fra boksen
7 ½ dl
vann
4 ss
hvitvin
2 ½ dl
melk
1 ¼ dl
fløte
125 ml
cream
1 ts
malt ingefær
½ ts
hvit pepper
½ ts
malt muskatnøtt
–
Næringsinnhold (per porsjon):1889 kJ / 451 kcal
21,9 gFett
15,3 gProtein
52 gKarbohydrater
Tilberedning
Steg 1
Stek hakket løk til den er gul i en stor panne på middels varme – ikke la den bli brun. Tilsett knust hvitløk og tynne skiver av den hvite delen av purren, og rør om. Tilsett persillerot, selleri, blomkål og poteter, og stek i enda 1-2 minutter. Tilsett kikerter og kraft, vann, vin, Kikkoman naturlig brygget organisk soyasaus og krydder, og kok opp. Sett lokket på pannen og la maten surre i ca. 20 minutter, til grønnsakene er møre. Tilsett melk og fløte, og purer suppen.
Steg 2
Server med ferske urter og godt brød.
Oppskrifts-ID: 287
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer