Fylt havabbor
Fylt havabbor

Fylt havabbor

total tid50 min.
10 min.tilberedningstid
40 min.koketid

Ingredienser

4 porsjoner
200 g
basmatiris
1 ss
peanøttolje
1 
finhakket rød chili
4 
vårløk, finhakket
25 g
kokoskrem
3 ss
fersk finhakket koriander
1 
Saft av 1 lime
2 
hele ferdigrensede havabbor

Til sausen:

1 ss
sesamfrø
1 
rød chili
2 ss
riseddik
1 ss
sesamolje
1 ss
peanøttolje
1 
Finrevet sitronskall og saft av 1 lime
2 cm
fersk ingefær, skrelt og finrevet
Næringsinnhold (per porsjon):3496 kJ / 835 kcal
34 gFett

Tilberedning

Steg 1

Forvarm stekeovnen på 200 °C. Kok risen etter anvisningen på pakken. Skyll av med kaldt vann etter kokingen og la dryppe av.

Steg 2

Varm opp olje i en stor stekepanne, ha i chili og vårløk og kok ferdig til de er myke. Tilsett kokt ris, soyasaus, kokoskrem, koriander og limesaft. Kok ferdig og rør godt i ett minutt til alt er godt blandet.

Steg 3

Legg havabboren på en lett fettet stekeplate. Kutt tre fine kutt i fiskekjøttet. Fyll fisken med ris. Bind sammen med en tråd om nødvendig. Dekk til med folie og stek i ovnen i 15 minutter. Fjern folien og sett den inn i ovnen igjen. Stek den ferdig i 15 minutter.

Steg 4

Ta fisken ut av ovnen og la den hvile i noen minutter.

Steg 5

Ha sesamfrø i en liten stekepanne og rist dem. Hold øye med sesamfrøene, de kan meget raskt bli svidd. Ha i de øvrige ingrediensene og kok opp. Hell sausen over fisken og server den straks med et utvalg av grønnsaker, som f.eks. pak choi, grønne bønner, squash og gulrotstrimler.

Oppskrifts-ID: 345

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Forvarm stekeovnen på 200 °C. Kok risen etter anvisningen på pakken. Skyll av med kaldt vann etter kokingen og la dryppe av.

Varm opp olje i en stor stekepanne, ha i chili og vårløk og kok ferdig til de er myke. Tilsett kokt ris, soyasaus, kokoskrem, koriander og limesaft. Kok ferdig og rør godt i ett minutt til alt er godt blandet.

Legg havabboren på en lett fettet stekeplate. Kutt tre fine kutt i fiskekjøttet. Fyll fisken med ris. Bind sammen med en tråd om nødvendig. Dekk til med folie og stek i ovnen i 15 minutter. Fjern folien og sett den inn i ovnen igjen. Stek den ferdig i 15 minutter.

Ta fisken ut av ovnen og la den hvile i noen minutter.

Ha sesamfrø i en liten stekepanne og rist dem. Hold øye med sesamfrøene, de kan meget raskt bli svidd. Ha i de øvrige ingrediensene og kok opp. Hell sausen over fisken og server den straks med et utvalg av grønnsaker, som f.eks. pak choi, grønne bønner, squash og gulrotstrimler.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Oppdag mer

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.