Couscous med grillede grønnsaker og burrata
Dette deilige og næringsrike måltidet med grønnsaker og couscous er en fantastisk hovedrett. Flere typer rotfrukter stekes og marineres deretter i en spenstig sitronmyntedressing, før de serveres med kremet burrata. En eksplosjon av smaker og aromaer.
Tilberedning
Steg 1
100 g couscous – 1 agurk – 1 stor tomat
Ha couscousen oppi en stor bolle og dekk den med kokende vann, cirka 1 cm over couscousen. Dekk bollen og la den stå i 5 minutter. Skjær agurken og tomaten i terninger, ha dem så oppi couscousen. Bland godt.
Steg 2
200 g minigulrøtter – 200 g jordskokk – 200 g rødbeter – 100 g neper – 1 rødløk – ½ hvitløkshode – 1 ss olivenolje
Forvarm ovnen til 190 °C. Vask, skrell og skjær grønnsakene i mindre biter. Legg dem på et stekebrett sammen med det halve hvitløkshodet og drypp over en spiseskje olivenolje. Bak i cirka 30 minutter til de er møre og gyllenbrune.
Steg 3
5 ss olivenolje – ½ sitron (saft) – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – ½ ts pepper – 1 ss honning – 80 g hakket mynte
Rør sammen olivenolje, sitronsaft, soyasaus, pepper, honning og hakket mynte i en stor bolle. Mos den stekte hvitløken med gaffel og ha den oppi bollen sammen med resten av de stekte grønnsakene. La stå til marinering i 10 minutter.
Steg 4
120 g burrataost – ½ granateple (kjerner) – ½ bunt persille
Legg burrataen på en tallerken, topp den med couscous og de marinerte grønnsakene. Drypp over resten av marinaden. Pynt med granateplekjerner og persilleblader.
Vanligvis marineres maten før den bakes i ovn, men i denne oppskriften brukes marinaden etterpå. Marinaden blir absorbert av de stekte grønnsakene, noe som gir dem en mer uttalt smak.
Oppskrifts-ID: 1152
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer