Couscous med grillede grønnsaker og burrata
Couscous med grillede grønnsaker og burrata

Couscous med grillede grønnsaker og burrata

total tid50 min.
10 min.tilberedningstid
30 min.koketid
10 min.marineringstid

Dette deilige og næringsrike måltidet med grønnsaker og couscous er en fantastisk hovedrett. Flere typer rotfrukter stekes og marineres deretter i en spenstig sitronmyntedressing, før de serveres med kremet burrata. En eksplosjon av smaker og aromaer.

Ingredienser

2 porsjoner
100 g
couscous
1 
agurk
1 
stor tomat
200 g
minigulrøtter
200 g
jordskokk
200 g
rødbeter
100 g
neper
1 
rødløk
 ½ 
hvitløkshode
6 ss
olivenolje
 ½ 
sitron (saft)
 ½ ts
pepper
1 ss
honning
80 g
hakket mynte

Dessuten:

120 g
burrataost
 ½ 
granateple (kjerner)
 ½ bunt
persille
Næringsinnhold (per porsjon):4061 kJ / 917 kcal
46 gFett
23 gProtein
100 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

100 g couscous – 1  agurk – 1  stor tomat

Ha couscousen oppi en stor bolle og dekk den med kokende vann, cirka 1 cm over couscousen. Dekk bollen og la den stå i 5 minutter. Skjær agurken og tomaten i terninger, ha dem så oppi couscousen. Bland godt.

Steg 2

200 g minigulrøtter – 200 g jordskokk – 200 g rødbeter – 100 g neper – 1  rødløk –  ½  hvitløkshode – 1 ss olivenolje

Forvarm ovnen til 190 °C. Vask, skrell og skjær grønnsakene i mindre biter. Legg dem på et stekebrett sammen med det halve hvitløkshodet og drypp over en spiseskje olivenolje. Bak i cirka 30 minutter til de er møre og gyllenbrune.

Steg 3

5 ss olivenolje –  ½  sitron (saft) – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ½ ts pepper – 1 ss honning – 80 g hakket mynte

Rør sammen olivenolje, sitronsaft, soyasaus, pepper, honning og hakket mynte i en stor bolle. Mos den stekte hvitløken med gaffel og ha den oppi bollen sammen med resten av de stekte grønnsakene. La stå til marinering i 10 minutter.

Steg 4

120 g burrataost –  ½  granateple (kjerner) –  ½ bunt persille

Legg burrataen på en tallerken, topp den med couscous og de marinerte grønnsakene. Drypp over resten av marinaden. Pynt med granateplekjerner og persilleblader.

Vanligvis marineres maten før den bakes i ovn, men i denne oppskriften brukes marinaden etterpå. Marinaden blir absorbert av de stekte grønnsakene, noe som gir dem en mer uttalt smak.

Oppskrifts-ID: 1152

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

100 g couscous – 1 agurk – 1 stor tomat

Ha couscousen oppi en stor bolle og dekk den med kokende vann, cirka 1 cm over couscousen. Dekk bollen og la den stå i 5 minutter. Skjær agurken og tomaten i terninger, ha dem så oppi couscousen. Bland godt.

200 g minigulrøtter – 200 g jordskokk – 200 g rødbeter – 100 g neper – 1 rødløk – ½ hvitløkshode – 1 ss olivenolje

Forvarm ovnen til 190 °C. Vask, skrell og skjær grønnsakene i mindre biter. Legg dem på et stekebrett sammen med det halve hvitløkshodet og drypp over en spiseskje olivenolje. Bak i cirka 30 minutter til de er møre og gyllenbrune.

5 ss olivenolje – ½ sitron (saft) – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ½ ts pepper – 1 ss honning – 80 g hakket mynte

Rør sammen olivenolje, sitronsaft, soyasaus, pepper, honning og hakket mynte i en stor bolle. Mos den stekte hvitløken med gaffel og ha den oppi bollen sammen med resten av de stekte grønnsakene. La stå til marinering i 10 minutter.

120 g burrataost – ½ granateple (kjerner) – ½ bunt persille

Legg burrataen på en tallerken, topp den med couscous og de marinerte grønnsakene. Drypp over resten av marinaden. Pynt med granateplekjerner og persilleblader.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.