Potet-grønnsaks-kroketter
Søk
Filter
Potet-grønnsaks-kroketter
Bookmark
289 av 323

Potet-grønnsaks-kroketter

Potet-grønnsaks-kroketter
Total tid 55 min
Forberedelsestid: 55 min
1813 kJ / 433 kcal
Fett: 25.4 g
Protein: 8.1 g
Karbohydrat: 41.9 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

For sausen:

For krokettene:

  • 1 liten gulrot
  • ¼ rød paprika
  • 1 fedd hvitløk
  • 50 g brokkoli
  • 1 ½ ss mel
  • 1 eggeplomme
  • 1 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • Nykvernet svart pepper
  • 240 g potetstappe (ferdig tilberedt, kald)

For paneringen:

Slik gjør du det

  1. Rør sammen alle ingrediensene for sausen.
  2. Skrell og vask gulrot for krokettene. Vask paprika og kutt den sammen med gulroten i små terninger. Skrell hvitløk og hakk den i fine biter. Finhakk og vask brokkoli.
  3. Forvell gulrot, brokkoli og paprika i ca. 1 minutt i kokende vann og la dem dryppe godt av. Bland grønnsaker, hvitløk, mel, eggeplomme, soyasaus og pepper godt med potetstappen og hold maten kald i ca. 1 time.
  4. Rør for paneringen egg sammen med soyasaus. Form av potet-grønnsaks-blandingen fingertykke kroketter, vend dem først i mel, så i egg-soyasausblandingen og vend til slutt i griljermel og stek dem i frityrkokeren i ca. 4 minutter til de er gylne.
  5. Anrett potet-grønnsaks-krokettene med sausen på tallerkener, pynt etter ønske med limettbåter og server.
Total tid 55 min
Forberedelsestid: 55 min
1813 kJ / 433 kcal
Fett: 25.4 g
Protein: 8.1 g
Karbohydrat: 41.9 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

For sausen:

For krokettene:

  • 1 liten gulrot
  • ¼ rød paprika
  • 1 fedd hvitløk
  • 50 g brokkoli
  • 1 ½ ss mel
  • 1 eggeplomme
  • 1 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • Nykvernet svart pepper
  • 240 g potetstappe (ferdig tilberedt, kald)

For paneringen: