Søk
Filter
Laks i ovn med grønnkål
Bookmark
272 av 323

Laks i ovn med grønnkål

Laks i ovn med grønnkål

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 4 laksefileter

Marinade:

  • 2,5 cm ingefær
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts chili
  • 1 vårløk
  • 2 ss sursøt chilisaus
  • 2 ss soyasaus
  • Sesamfrø

Grønnkål:

  • 2 dl grønnkål
  • Olje
  • Salt

Slik gjør du det

  1. Finhakk ingefær, hvitløk, chili og vårløk, og rør sammen med chilisaus og soyasaus til marinade. Legg laksefiletene i en pose og hell over marinaden. La stå kjølig i 1-2 timer.
  2. Forvarm ovnen til 200 grader. Legg den marinerte laksen over i en ildfast form. Dryss over sesamfrø og stek i ovnen, ca. 20-25 minutter avhengig av størrelsen på laksefiletene.
  3. Gjør klar grønnkålen mens laksen stekes. Rens grønnkålen og grovhakk. Masser inn litt olje og salt for å mykne opp kålen og gi den en friskere farge.
  4. Når laksen er ferdig stekt, ta den ut av ovnen og ha grønnkål over i formen. Dryss over vårløk og server.

Brukte produkter i denne oppskriften

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 4 laksefileter

Marinade:

  • 2,5 cm ingefær
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts chili
  • 1 vårløk
  • 2 ss sursøt chilisaus
  • 2 ss soyasaus
  • Sesamfrø

Grønnkål:

  • 2 dl grønnkål
  • Olje
  • Salt