
Dampstekt, vegetarisk Gyoza med 3 sauser

Ingredienser for 4 porsjon(er)
- Hjemmelaget gyozadeig
- eller 1 pakning med Gyoza-deigplater (kjøpes ferdig)
Til fyllet:
- Ca. 30 g ris (ca. 80 g kokt)
- Ca. 30 g aubergine
- 6 shiitake-sopp
- ½ liten løk
- 1 hvitløksfedd
- 5 g ingefær
- 200 g spisskål (eller kinakål)
- 30 g gulrot
- 2 vårløk
- 1 ts sesamolje
- 1 ts grønnsaksbuljong
- 2 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- 1 ts sukker
- 2 ts potetmel
Slik gjør du det
- Tilbereder risen i henhold til instruksjonene på pakken og la den deretter avkjøles.
- Vask og rengjør aubergine og sopp og skjær i små terninger. Skrell løk og hvitløk, skrell ingefæren. Vask og rengjør spisskål, skrell og vask gulroten. Rengjør og vask vårløken. Finhakk løk, hvitløk, ingefær, spisskål, gulrot og vårløk.
- Varm opp oljen i en panne og surr grønnsakene i følgende rekkefølge: Hvitløk, ingefær, gulrot, løk, aubergine, shiitakesopp, vårløk og spisskål. Legg grønnsakene på en tallerken og la de avkjøles.
- Ha grønnsakene og andre ingredienser i en bolle og bland godt.
- Legg ca. 15 g fyll midt på hver av gyoza-deigplatene. Dra en fuktet finger rundt kanten av deigplaten, brett platen over fyllet, brett kantene og press dem godt sammen.
- Kle en dampekurv med bakepapir (eller kålblader), legg gyozaene ved siden av hverandre med tilstrekkelig plass og damp over høy varme i 7-8 minutter. Server de dampede gyozaene med dippsausene.
* Hjemmelaget gyoza-deig til dampet gyoza:
Ingredienser:
- 200 g maizena
- 60 g potetmel
- 1 klype salt
- 1 klype sukker
- 190 ml varmt vann
- 1 ts vegetabilsk olje pluss litt mer til arbeidsflaten
Slik gjør du det:
- Ha maizena, potetmel, salt og sukker i en bolle. Hell i varmt vann og bland godt med en slikkepott. Når deigen er avkjølt litt, knar du den godt med hendene. Så snart deigen er glatt, tilsett oljen og fortsett å kna. Form deigen til en ball, pakk den inn i plastfolie og la den hvile i ca 30 minutter.
- Fjern folie og form deigen til kuler på ca. 15 g hver. Sett en arbeidsflate lett inn med olje, legg deigkulene på den, flat dem ut med hånden og form dem enda tynnere med en slikkepott eller et deigkort.
**Hvis det ikke er noen dampkurv tilgjengelig:
Fyll en kasserolle 3-4 cm vann og kok opp. Krøll samen litt aluminiumsfolie, legg den i pannen og legg en tallerken oppå den. Dekk tallerkenen med bakepapir (eller kålblader) og legg gyozaene på toppen med nok plass. Legg et lokk på kasserollen og damp gyozaene i 7-8 minutter.
Dippsauser
Variant 1: 3 ss Kikkoman natyrlig brygget saltredusert soyasaus, 1 ss malt sesamfrø, 1 ss vårløk
Variant 2: 40 g yoghurt, 1 ½ ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus,1 ts sitronsaft, 1/3 ts pulversukker, litt cayennepepper, noen malte karvefrø, ½ ss hakket koriander
Variant 3: Kikkoman Ponzu Chili
Brukte produkter i denne oppskriften
Ingredienser for 4 porsjon(er)
- Hjemmelaget gyozadeig
- eller 1 pakning med Gyoza-deigplater (kjøpes ferdig)
Til fyllet:
- Ca. 30 g ris (ca. 80 g kokt)
- Ca. 30 g aubergine
- 6 shiitake-sopp
- ½ liten løk
- 1 hvitløksfedd
- 5 g ingefær
- 200 g spisskål (eller kinakål)
- 30 g gulrot
- 2 vårløk
- 1 ts sesamolje
- 1 ts grønnsaksbuljong
- 2 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- 1 ts sukker
- 2 ts potetmel