Dampstekt, vegetarisk Gyoza med 3 sauser
Søk
Filter
Dampstekt, vegetarisk Gyoza med 3 sauser
Bookmark
8 av 243

Dampstekt, vegetarisk Gyoza med 3 sauser

Dampstekt, vegetarisk Gyoza med 3 sauser
Total tid 60 min
Forberedelsestid: 60 min
Nutrition facts (per portion): 968 kJ / 231 kcal
Fett: 4.0 g
Protein: 8.0 g
Carbs: 43.2 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • Hjemmelaget gyozadeig
  • eller 1 pakning med Gyoza-deigplater (kjøpes ferdig)

Til fyllet:

  • Ca. 30 g ris (ca. 80 g kokt)
  • Ca. 30 g aubergine
  • 6 shiitake-sopp
  • ½ liten løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 5 g ingefær
  • 200 g spisskål (eller kinakål)
  • 30 g gulrot
  • 2 vårløk
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts grønnsaksbuljong
  • 2 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 1 ts sukker 
  • 2 ts potetmel

Slik gjør du det

  1. Tilbereder risen i henhold til instruksjonene på pakken og la den deretter avkjøles. 
  2. Vask og rengjør aubergine og sopp og skjær i små terninger. Skrell løk og hvitløk, skrell ingefæren. Vask og rengjør spisskål, skrell og vask gulroten. Rengjør og vask vårløken. Finhakk løk, hvitløk, ingefær, spisskål, gulrot og vårløk. 
  3. Varm opp oljen i en panne og surr grønnsakene i følgende rekkefølge: Hvitløk, ingefær, gulrot, løk, aubergine, shiitakesopp, vårløk og spisskål. Legg grønnsakene på en tallerken og la de avkjøles. 
  4. Ha grønnsakene og andre ingredienser i en bolle og bland godt. 
  5. Legg ca. 15 g fyll midt på hver av gyoza-deigplatene. Dra en fuktet finger rundt kanten av deigplaten, brett platen over fyllet, brett kantene og press dem godt sammen.
  6. Kle en dampekurv med bakepapir (eller kålblader), legg gyozaene ved siden av hverandre med tilstrekkelig plass og damp over høy varme i 7-8 minutter. Server de dampede gyozaene med dippsausene.

* Hjemmelaget gyoza-deig til dampet gyoza:

Ingredienser:

  • 200 g maizena
  • 60 g potetmel
  • 1 klype salt
  • 1 klype sukker
  • 190 ml varmt vann
  • 1 ts vegetabilsk olje pluss litt mer til arbeidsflaten

Slik gjør du det:

  1. Ha maizena, potetmel, salt og sukker i en bolle. Hell i varmt vann og bland godt med en slikkepott. Når deigen er avkjølt litt, knar du den godt med hendene. Så snart deigen er glatt, tilsett oljen og fortsett å kna. Form deigen til en ball, pakk den inn i plastfolie og la den hvile i ca 30 minutter. 
  2. Fjern folie og form deigen til kuler på ca. 15 g hver. Sett en arbeidsflate lett inn med olje, legg deigkulene på den, flat dem ut med hånden og form dem enda tynnere med en slikkepott eller et deigkort. 

**Hvis det ikke er noen dampkurv tilgjengelig:

Fyll en kasserolle 3-4 cm vann og kok opp. Krøll samen litt aluminiumsfolie, legg den i pannen og legg en tallerken oppå den. Dekk tallerkenen med bakepapir (eller kålblader) og legg gyozaene på toppen med nok plass. Legg et lokk på kasserollen og damp gyozaene i 7-8 minutter. 

Dippsauser

Variant 1: 3 ss Kikkoman natyrlig brygget saltredusert soyasaus, 1 ss malt sesamfrø, 1 ss vårløk

Variant 2: 40 g yoghurt, 1 ½ ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus,1 ts sitronsaft, 1/3 ts pulversukker, litt cayennepepper, noen malte karvefrø, ½ ss hakket koriander

Variant 3: Kikkoman Ponzu Chili

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 60 min
Forberedelsestid: 60 min
Nutrition facts (per portion): 968 kJ / 231 kcal
Fett: 4.0 g
Protein: 8.0 g
Carbs: 43.2 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • Hjemmelaget gyozadeig
  • eller 1 pakning med Gyoza-deigplater (kjøpes ferdig)

Til fyllet:

  • Ca. 30 g ris (ca. 80 g kokt)
  • Ca. 30 g aubergine
  • 6 shiitake-sopp
  • ½ liten løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 5 g ingefær
  • 200 g spisskål (eller kinakål)
  • 30 g gulrot
  • 2 vårløk
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts grønnsaksbuljong
  • 2 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 1 ts sukker 
  • 2 ts potetmel