Farfalle med paprikakremsaus og basilikumolje
Søk
Filter
Farfalle med paprikakremsaus og basilikumolje
Bookmark
1 av 299

Farfalle med paprikakremsaus og basilikumolje

Farfalle med paprikakremsaus og basilikumolje
Total tid 45 min
Forberedelsestid: 45 min
2047 kJ / 489 kcal
Fett: 23 g
Protein: 11.2 g
Karbohydrat: 53.8 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

Til basilikumoljen:

  • Ca. 10 g fersk basilikum
  • 1 fedd hvitløk
  • 6 ss olivenolje
  • Salt, nykvernet pepper

Til sausen og nudlene:

  • 2 røde paprika (ca. 250 g)
  • 1 liten gul paprika (ca. 100 g)
  • ¼ aubergine (ca. 100 g)
  • 1 skive baguett
  • 240 g farfalle
  • 2 ss olivenolje
  • Salt, nymalt hvit pepper
  • 20 g tomatpuré
  • 250 ml grønnsakskraft
  • 2 ss kremfløte
  • *3 ½ ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 1 ts sukker
  • 80 g nyrevet parmesan

*Alternativt kan du bruke 3 ½ ss Kikkoman Glutenfri Tamari-Soyasaus eller Kikkoman Økologisk Soyasaus.

Slik gjør du det

1. Knip av, vask og tørk basilikumbladene forsiktig til basilikumoljen. Skrell hvitløk, mos den med basilikum og olivenolje, og krydre med salt og pepper.

2. Del paprika i to, fjern frø og innvendige hinner og vask godt. Vask aubergine og skjær av endene. Kutt aubergine og gul paprika i små terninger og den røde paprika i 2-3 cm store terninger. Del baguetten i ca. 1x1 store stykker.

3. Tilbered farfalle etter anvisningen på pakken. Brun den gule paprikaen og auberginen lett i 1 ss oppvarmet olivenolje i ca. 5 minutter, krydre med salt og pepper og hold varm.

4. Brun den røde paprikaen lett i resten av den oppvarmede olivenoljen i ca. 5 minutter, tilsett tomatpuré og brun den likeledes. Tilsett baguett og grønnsakskraft, kok opp og mos. Hell i kremfløte og soyasaus og smak til sausen med sukker og pepper. (Hvis sausen er for tykk, hell i ev. mer kraft).

5. Bland farfalle med paprikakremsausen og anrett på tallerkener. Fordel de stekte grønnsaksterningene på disse, drypp på basilikumoljen, dryss over parmesan og server.

Total tid 45 min
Forberedelsestid: 45 min
2047 kJ / 489 kcal
Fett: 23 g
Protein: 11.2 g
Karbohydrat: 53.8 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

Til basilikumoljen:

  • Ca. 10 g fersk basilikum
  • 1 fedd hvitløk
  • 6 ss olivenolje
  • Salt, nykvernet pepper

Til sausen og nudlene:

  • 2 røde paprika (ca. 250 g)
  • 1 liten gul paprika (ca. 100 g)
  • ¼ aubergine (ca. 100 g)
  • 1 skive baguett
  • 240 g farfalle
  • 2 ss olivenolje
  • Salt, nymalt hvit pepper
  • 20 g tomatpuré
  • 250 ml grønnsakskraft
  • 2 ss kremfløte
  • *3 ½ ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 1 ts sukker
  • 80 g nyrevet parmesan

*Alternativt kan du bruke 3 ½ ss Kikkoman Glutenfri Tamari-Soyasaus eller Kikkoman Økologisk Soyasaus.