Enkel hollandsk babypannekake med eple og valnøtt
Søk
Filter
Enkel hollandsk babypannekake med eple og valnøtt
Bookmark
1 av 385

Enkel hollandsk babypannekake med eple og valnøtt

Luftig pannekakerøre smaksatt med Kikkoman Mirin, bakt i ovnen til den er gyldenbrun og servert med en topping av karamelliserte eplebiter og valnøtter.

Enkel hollandsk babypannekake med eple og valnøtt
Total tid 35 min
Forberedelsestid: 15 min
Matlagingstid 20 min
2306 kJ / 553 kcal
Fett: 23,6 g
Protein: 19,8 g
Karbohydrat: 65,2 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

6 egg

1 ss sukker

160 g hvetemel 

320 ml melk

7-8 ss Kikkoman Mirin-Fu saus 

1 ss smør til pannen eller formen

400 g (sure) epler, f.eks. Cox Orange 

50 g hakkede valnøtter

Frø av 1 vaniljestang

Slik gjør du det

  1. Forvarm ovnen til 200°C over-/undervarme (180°C varmluftsovn). Sett en stor ildfast panne eller rund ildfast form (Ø 28-30 cm) i ovnen og forvarm. Tilbered røren først når ovnen har nådd temperaturen.
  2. Pisk eggene med sukkeret, melet, melken og 4 ss mirin til en jevn røre og la den hvile i ca. fem minutter. 
  3. Ta den varme pannen forsiktig ut av ovnen, tilsett smøret, la det smelte kort og fordel det. Hell i den flytende røren og stek umiddelbart i den forvarmede ovnen i 15-20 minutter til den er gyldenbrun. Deigen hever mye, men faller sammen igjen.
  4. Skrell eplene, del dem i fire, fjern kjernehuset og skjær eplene i smale skiver. Rist valnøttene i en oppvarmet panne til de er gyldenbrune. Tilsett vaniljefrøene, eplene og den resterende mirinen og stek i ca. fem minutter til den er lett karamellisert. 
  5. Ta pannen med pannekaken ut av ovnen, plasser eple-valnøttblandingen i midten og server. 

 

Tips: 

  • Smaker ekstra godt sammen med vaniljeis eller saus.
  • Bytt ut eplene med f.eks. pærer, aprikoser, plommer osv.
  • Server drysset med melis og kanel. 
  • Hvis du liker pannekaken enda luftigere, skiller du eggene, pisk eggehvitene til de er stive og brett dem deretter forsiktig inn i røren.
  • (for Storbritannia) Nederlandske babypannekaker ligner på Yorkshire-puddinger, men serveres som dessert

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 35 min
Forberedelsestid: 15 min
Matlagingstid 20 min
2306 kJ / 553 kcal
Fett: 23,6 g
Protein: 19,8 g
Karbohydrat: 65,2 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

6 egg

1 ss sukker

160 g hvetemel 

320 ml melk

7-8 ss Kikkoman Mirin-Fu saus 

1 ss smør til pannen eller formen

400 g (sure) epler, f.eks. Cox Orange 

50 g hakkede valnøtter

Frø av 1 vaniljestang