Sursøt tomatsaus

total tid 110 min.
20 min. tilberedningstid
90 min. koketid

Ingredienser

4 porsjoner
500 g
romatomater
1 stykke
stor gul romatomat
 ½ stykke
søt løk
3 
hvitløksfedd
 ½ ts
rød tabascosaus
1 ss
epleeddik
3 ts
honning
 ½ ss
tørket basilikum
2 ts
fersk malt svart pepper
Næringsinnhold (per porsjon): 170 kJ  /  40 kcal
0,4 g Fett
1,3 g Protein
7,7 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Rens grønnsakene og fjern stilker og stener. Skjær tomatene i fire og kok dem i 30 minutter under omrøring, til vannet er fordampet. Filtrer gjennom en sil.

Steg 2

Skrell den gule tomaten og skjær den i små terninger. Finhakk hvitløk og løk, og tilsett dem til tomatsausen sammen med den gule tomaten. Kok ved lav varme, og rør om fra tid til annen. Tilsett alt krydderet og la det koke i 2-3 minutter. Du kan kjøre sausen i mikseren eller la grønnsakstykkene være hele.

Steg 3

Fyll sausen i rene, tørre glass, lukk dem med pakningen og dekselet, og sett dem inn i den forvarmede ovnen. Steriliser ca. 30 minutter ved 120°. La glassene avkjøles over natten. Ikke snu dem.

Steg 4

Sammen med andre grønnsakstyper og kjøtt eller fisk byr sausen på et perfekt utgangspunkt for ris- og nudlesauser og sauser for andre kornsorter.

Oppskrifts-ID: 470

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Rens grønnsakene og fjern stilker og stener. Skjær tomatene i fire og kok dem i 30 minutter under omrøring, til vannet er fordampet. Filtrer gjennom en sil.

Skrell den gule tomaten og skjær den i små terninger. Finhakk hvitløk og løk, og tilsett dem til tomatsausen sammen med den gule tomaten. Kok ved lav varme, og rør om fra tid til annen. Tilsett alt krydderet og la det koke i 2-3 minutter. Du kan kjøre sausen i mikseren eller la grønnsakstykkene være hele.

Fyll sausen i rene, tørre glass, lukk dem med pakningen og dekselet, og sett dem inn i den forvarmede ovnen. Steriliser ca. 30 minutter ved 120°. La glassene avkjøles over natten. Ikke snu dem.

Sammen med andre grønnsakstyper og kjøtt eller fisk byr sausen på et perfekt utgangspunkt for ris- og nudlesauser og sauser for andre kornsorter.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.