

Sursøt tomatsaus
Tilberedning
Steg 1
Rens grønnsakene og fjern stilker og stener. Skjær tomatene i fire og kok dem i 30 minutter under omrøring, til vannet er fordampet. Filtrer gjennom en sil.
Steg 2
Skrell den gule tomaten og skjær den i små terninger. Finhakk hvitløk og løk, og tilsett dem til tomatsausen sammen med den gule tomaten. Kok ved lav varme, og rør om fra tid til annen. Tilsett alt krydderet og la det koke i 2-3 minutter. Du kan kjøre sausen i mikseren eller la grønnsakstykkene være hele.
Steg 3
Fyll sausen i rene, tørre glass, lukk dem med pakningen og dekselet, og sett dem inn i den forvarmede ovnen. Steriliser ca. 30 minutter ved 120°. La glassene avkjøles over natten. Ikke snu dem.
Steg 4
Sammen med andre grønnsakstyper og kjøtt eller fisk byr sausen på et perfekt utgangspunkt for ris- og nudlesauser og sauser for andre kornsorter.
Oppskrifts-ID: 470
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer