Rustikk rabarbraterte
Rustikk rabarbraterte

Rustikk rabarbraterte

total tid45 min.
15 min.tilberedningstid
30 min.koketid

Unn deg selv en smak av hjemmets delikatesser med denne karamelliserte rabarbraterten, i perfekt kombinasjon med vaniljeis og et hint av soyakaramell.

Ingredienser

2 porsjoner
200 g
hvetemel
 ½ ts
bakepulver
1 
eggeplomme
190 g
sukker
140 g
smør
500 g
rabarbra
0,8 dl
vann
1 ss
sitronsaft
1 
vaniljestang
3 
skjeer vaniljeis
Næringsinnhold (per porsjon):6263 kJ / 1497 kcal
72,5 gFett
18,5 gProtein
180,5 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

200 g hvetemel –  ½ ts bakepulver – 1  eggeplomme – 40 g sukker – 140 g smør – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt

Bland alle ingrediensene til deigen (mel, bakepulver, eggeplomme, sukker, smør og Kikkoman Soyasaus med Mindre Salt). Form deigen til en bolle, pakk inn i plastfolie og la stå i kjøleskapet i 30 minutter.

Steg 2

500 g rabarbra – 150 g sukker – 0,8 dl vann – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1 ss sitronsaft – 1  vaniljestang

Vask og tørr rabarbraen og skjær den i ca. 6 cm lange stykker.

Ha sukker, vann og Kikkoman Soyasaus med Mindre Salt i en panne. Varm opp til sukkeret løser seg opp – snurr pannen forsiktig, ikke rør om. 

Skjær opp vaniljestangen på langs og ha oppi karamellsausen sammen med rabarbraen og sitronsaften.

La det koke i ca. 5 minutter. Ta rabarbrastykkene ut av pannen og la dem ligge til avkjøling.

Steg 3

3  skjeer vaniljeis

Kjevl ut deigen. Legg rabarbraen i midten og brett opp deigkantene. Stek i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 30-35 minutter.

Server terten med vaniljeis og resten av soyakaramellsausen fra pannen.

Tips:

Denne terten smaker nydelig med rabarbra, men jordbær og plommer er også herlige alternativer.
Liker du blandet frukt? Prøv en miks av jordbær og rabarbra – da får du smake en ekte godbit!

Oppskrifts-ID: 1294

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

200 g hvetemel – ½ ts bakepulver – 1 eggeplomme – 40 g sukker – 140 g smør – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt

Bland alle ingrediensene til deigen (mel, bakepulver, eggeplomme, sukker, smør og Kikkoman Soyasaus med Mindre Salt). Form deigen til en bolle, pakk inn i plastfolie og la stå i kjøleskapet i 30 minutter.

500 g rabarbra – 150 g sukker – 0,8 dl vann – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1 ss sitronsaft – 1 vaniljestang

Vask og tørr rabarbraen og skjær den i ca. 6 cm lange stykker.

Ha sukker, vann og Kikkoman Soyasaus med Mindre Salt i en panne. Varm opp til sukkeret løser seg opp – snurr pannen forsiktig, ikke rør om. 

Skjær opp vaniljestangen på langs og ha oppi karamellsausen sammen med rabarbraen og sitronsaften.

La det koke i ca. 5 minutter. Ta rabarbrastykkene ut av pannen og la dem ligge til avkjøling.

3 skjeer vaniljeis

Kjevl ut deigen. Legg rabarbraen i midten og brett opp deigkantene. Stek i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 30-35 minutter.

Server terten med vaniljeis og resten av soyakaramellsausen fra pannen.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.