Rustikk rabarbraterte
Unn deg selv en smak av hjemmets delikatesser med denne karamelliserte rabarbraterten, i perfekt kombinasjon med vaniljeis og et hint av soyakaramell.
Tilberedning
Steg 1
200 g hvetemel – ½ ts bakepulver – 1 eggeplomme – 40 g sukker – 140 g smør – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt
Bland alle ingrediensene til deigen (mel, bakepulver, eggeplomme, sukker, smør og Kikkoman Soyasaus med Mindre Salt). Form deigen til en bolle, pakk inn i plastfolie og la stå i kjøleskapet i 30 minutter.
Steg 2
500 g rabarbra – 150 g sukker – 0,8 dl vann – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 1 ss sitronsaft – 1 vaniljestang
Vask og tørr rabarbraen og skjær den i ca. 6 cm lange stykker.
Ha sukker, vann og Kikkoman Soyasaus med Mindre Salt i en panne. Varm opp til sukkeret løser seg opp – snurr pannen forsiktig, ikke rør om.
Skjær opp vaniljestangen på langs og ha oppi karamellsausen sammen med rabarbraen og sitronsaften.
La det koke i ca. 5 minutter. Ta rabarbrastykkene ut av pannen og la dem ligge til avkjøling.
Steg 3
3 skjeer vaniljeis
Kjevl ut deigen. Legg rabarbraen i midten og brett opp deigkantene. Stek i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 30-35 minutter.
Server terten med vaniljeis og resten av soyakaramellsausen fra pannen.
Tips:
Denne terten smaker nydelig med rabarbra, men jordbær og plommer er også herlige alternativer.
Liker du blandet frukt? Prøv en miks av jordbær og rabarbra – da får du smake en ekte godbit!
Oppskrifts-ID: 1294
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer