

Langtidsstekt lammelår med orzo pilaff
En karakteristisk vri på den tyrkiske klassikeren kuzu tandir – langtidsstekt lam marinert i Kikkoman Soyasaus, sitron og urter for en fyldig umamiglasur. Servert med aromatisk orzo pilaff og møre grønnsaker blir dette et varmende og oppmuntrende vintermåltid.
Ingredienser
Orzo pilaff:
Grønnsaker:
Saus:
Garnityr:
Tilberedning
Steg 1

1 lammelår uten bein, ca. 1 kg (be slakteren skjære låret i 2 stykker om nødvendig) – ½ sitron – 5 ss olivenolje – 5 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – ½ ts salt – ½ ts nymalt pepper – 5 laurbærblader – 2 kvister rosmarin
Forvarm ovnen til 140 °C. Legg lammelåret i en stekeform. Press den halve sitronen og bland saften med olje, Kikkoman Soyasaus, salt og pepper. Hell over lammet og gni inn i kjøttet i flere minutter. Tilsett laurbærblader og rosmarin. Stek i forvarmet ovn i ca. 1,5 time, og snu kjøttet hver halvtime. Øk deretter ovnstemperaturen til 180 °C. Hell 200 ml varmt vann over lammet, legg på lokk og stek i ytterligere 1,5 time.
Steg 2

1 ss smør – 1 ss olivenolje – 100 g orzo (pasta risoni) – 4 dadler – 1 fedd hvitløk – 200 g middelskornet ris (f.eks. Baldo eller Calrose) – 4 dl lammekraft – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
For å lage pilaff, varm opp smøret og oljen i en kasserolle. Tilsett orzo og stek til det er gyllenbrunt. Skjær dadler og hvitløk i små terninger, ha det oppi kasserollen sammen med risen og sauter kort. Hell i lammekraften og, om nødvendig, ca. 150 ml vann, samt Kikkoman Soyasaus. Gi et oppkok og la det småkoke forsiktig til risen har absorbert all væsken. Rør om med jevne mellomrom.
Steg 3

100 g små runde røde paprikaer (fersk eller syltet) – 1 fennikel – 1 japansk aubergine – 2 ss olivenolje – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – ¼ ts nymalt pepper
For å lage tilbehøret, vask grønnsakene. Skjær opp fennikel og aubergine, men la paprikaene være hele. Stek hver grønnsak for seg i varm olje i en stekepanne, krydre hver av dem med Kikkoman Soyasaus og pepper.
Steg 4

2 ss brunsauspulver – 2 ½ ts granateplekonsentrat (eller granateplesirup) – 1 ½ ts honning – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – ¼ ts nymalt pepper – 2 ts sesamfrø og svartkummen – Noen kvister bladpersille
Ta lammekjøttet ut av stekeformen og skjær det i skiver eller stykker. Sil kokekraften og jevn den med brunsauspulver. Krydre med granateplekonsentrat (eller granateplesirup), honning, Kikkoman Soyasaus og pepper. Ha pilaffen i en liten bolle, press den lett sammen og hvelv den over på tallerkener. Server med lam, grønnsaker og saus, garnert med frøblanding og persille.
Tips
Okra, enten bresert eller pannestekt, fungerer også utmerket som tilbehør til denne lammeretten.
Oppskrifts-ID: 1620
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer















