Frokost med Kikkoman

10. April 2023

En kulinarisk opplevelse

Den deilige lukten av nytraktet kaffe som frisker opp morgenen vår, det varme og luftige brødet som kommer ferskt fra ovnen og den deilige honningen, rett fra hagen og fra våre egne honningbier - et scenario som får oss til å begynne dagen med et smil . Dette, eller noe lignende, er veldig typisk for en tysk husholdning. I andre europeiske land kan det imidlertid se helt annerledes ut. I Storbritannia, for eksempel, er tradisjonen å spise en veldig solid frokost med mye te, mens vi i Italia gjerne serverer søte bakverk og espresso. Hvis vi ser så langt som til Japan, ser vi at det serveres fisk og ris til frokost – sannsynligvis vanskelig å forestille seg for de fleste av oss. Felles for alle våre matkulturer er forkjærligheten til gode matopplevelser!

Det vi tar for gitt i dag hadde en helt annen betydning for et århundre siden. Mat generelt tjente hensikten med å stille sult. Konseptet med "nasjonalt kjøkken" hadde nettopp dukket opp og disse nasjonale rettene i moderne tid var bare tilgjengelige for innbyggerne i overklassen. Det var mange grunner til dette, den ene var mangelen på alternativer, men det var også knapt overkommelig for den vanlige borger å kjøpe noen fancy ingredienser. Frokostkulturen i Eurpoa var enkel og praktisk. Melkesuppe eller brød var for eksempel en helt vanlig frokost i Tyskland. Kostholdet i Europa var generelt fortsatt i stor grad basert på middelalderske normer og det var liten nevneverdig forskjell blant den fattigere befolkningen, som utgjorde flertallet av folket. Som i de fleste land var bakverk som brød vanlig i Frankrike. Imidlertid startet folk der fortsatt dagen med en varmende kylling- eller grønnsaksbuljong. I Norge gjorde det harde og kalde klimaet at det rett og slett ikke var mye variasjon. Det var imidlertid viktig for nordmenn at barna fikk god næring til tross for de tøffe omstendighetene. Så de voksne spiste enkel mat, mens barna fikk en typisk, såkalt Oslo-frokost på skolene. Denne besto ofte av fullkornsbrød med margarin, en osteskive, et glass melk, og et halvt eple eller appelsin. Storbritannia var også da kjent for sine solide engelske frokoster med mer spennende matkultur. Koloniveldet til England bidro til tilgang på eksotiske ingredienser og uvanlige krydder. I dag kan vi i Europa generelt sett få tak i de mest spesielle ingrediensene for å prøve noen fantastiske smakskombinasjoner! Vi trenger ikke å begrense oss, vi kan velge retter fra forskjellige kulturer, eller til og med finne dem opp på nytt og skape alternativer.

Digitaliseringen utvikler mulighetene våre seg enda raskere og mer variert enn noen gang før! Grensene for tradisjoner ryker, spesielt for den yngre generasjonen. Sosiale medier er med på å veilede alle sider av hverdagen vår. Makten til matbloggere og influensere er enorm, hver dag oppdager vi nye ideer.

Derfor er frokost – som dagens første måltid – helt avgjørende for de fleste.

Å ikke sette pris på det, med alle alternativene som er tilgjengelige for oss i dag, ville være synd, ikke sant? Tradisjonelle frokoster har fortsatt sin plass, men flere og flere ønsker å prøve noe nytt. De vil ha mer. Mer variasjon. Mer eksperimentering. Rett og slett: mer.

Så hvilken bedre måte å oppfylle ønsket om noe litt annerledes enn med vår soyasaus? Allsidighet er vår lidenskap, så vi har laget noen nye og spennende oppskrifter slik at du kan legge til noen deilige vrier til frokosten din! En populær trend er brunsj! Så hva med å kombinere de nye oppskriftene med en brunsj i ditt eget hjem, med familie eller venner?

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.