Glutenfri matlaging og servering med glutenfrie Kikkoman-sauser

08. juli 2023

Gluten er en blanding av proteiner, lipider og karbohydrater som finnes i mange kornprodukter: hvete, bygg, havre, rug og spelt. De fleste mennesker har ingen problemer med gluten. Imidlertid må alle som er rammet av cøliaki eller har en glutenallergi avstå helt fra gluten, ellers forsvinner ikke symptomene som magebesvær og dårlig fordøyelse.

Tips! Se etter symbolet ved innkjøp

De siste årene har sykdommen fått langt mer offentlig oppmerksomhet enn tidligere. Derfor er det nå et mangfoldig utvalg av glutenfrie matvarer i handelen. Disse er ofte merket med det «glutenfrie» symbolet, et overkrysset aks med hvete. Noen kornsorter, som ris, mais, hirse, bokhvete, amarant og quinoa, inneholder ikke gluten fra naturens side. I kombinasjon med grønnsaker, fjærkre, kjøtt, fisk eller skalldyr kan du tilberede deilige salater og hovedretter.

Asiatisk inspirert

Ettersom det i det asiatiske kjøkkenet bare sjelden brukes hvete og lignende kornsorter, lønner det seg å lete her etter inspirasjon. Får du servert en smakfull wok-rett med ris, vil du neppe føle at du må gi avkall på noe. Pastaretter lykkes med zucchini-nudler, som du kan kutte for hånd med en spiralskjærer på et øyeblikk. Også omeletter med sesongens grønnsaker er ypperlig egnet for et glutenfritt kosthold. Når det gjelder bakverk, er det viktig å ta hensyn til riktig type korn ved valg av mel. Da vil du kunne nyte brød, kjeks og kaker uten gluten.

Glutenfritt krydder

Hvis du er berørt og ikke kan spise gluten, er du velkommen til å kikke gjennom oppskriftssamlingen vår. Her finner du mange lekre, glutenfrie retter. Den umiskjennelige Kikkoman-smaken finner du blant annet i den Glutenfrie Tamaris-Soyasausen og i glutenfri Teriyaki-Marinade.

Visste du?

Oppskriftssamlingen vår inneholder en rekke deilige glutenfrie retter.

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.