Glutenfri matlaging og servering med glutenfrie Kikkoman-sauser
08. Juli 2023
Tips! Se etter symbolet ved innkjøp
De siste årene har sykdommen fått langt mer offentlig oppmerksomhet enn tidligere. Derfor er det nå et mangfoldig utvalg av glutenfrie matvarer i handelen. Disse er ofte merket med det «glutenfrie» symbolet, et overkrysset aks med hvete. Noen kornsorter, som ris, mais, hirse, bokhvete, amarant og quinoa, inneholder ikke gluten fra naturens side. I kombinasjon med grønnsaker, fjærkre, kjøtt, fisk eller skalldyr kan du tilberede deilige salater og hovedretter.
Asiatisk inspirert
Ettersom det i det asiatiske kjøkkenet bare sjelden brukes hvete og lignende kornsorter, lønner det seg å lete her etter inspirasjon. Får du servert en smakfull wok-rett med ris, vil du neppe føle at du må gi avkall på noe. Pastaretter lykkes med zucchini-nudler, som du kan kutte for hånd med en spiralskjærer på et øyeblikk. Også omeletter med sesongens grønnsaker er ypperlig egnet for et glutenfritt kosthold. Når det gjelder bakverk, er det viktig å ta hensyn til riktig type korn ved valg av mel. Da vil du kunne nyte brød, kjeks og kaker uten gluten.
Glutenfritt krydder
Hvis du er berørt og ikke kan spise gluten, er du velkommen til å kikke gjennom oppskriftssamlingen vår. Her finner du mange lekre, glutenfrie retter. Den umiskjennelige Kikkoman-smaken finner du blant annet i den Glutenfrie Tamaris-Soyasausen og i glutenfri Teriyaki-Marinade.