Penne arrabiata med tomat- og chilisaus
Penne arrabiata med tomat- og chilisaus

Penne arrabiata med tomat- og chilisaus

4 5 vurderinger
total tid 35 min.
10 min. tilberedningstid
25 min. koketid

En italiensk klassiker møter spennende asiatiske smaker: pasta al dente i spicy tomatsaus med Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Kimchi Chilisaus, toppet med parmesan og ristede pinjekjerner.

Ingredienser

4 porsjoner
2 
røde spisspaprika (eller 1 rød paprika)
200 g
klasetomater med stilk
2 ss
olivenolje
2 ss
brunt sukker (eller 1 ts Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style)
2 
hvitløksfedd
3 ss
tomatpuré
600 g
hakkede tomater (hermetiske)
40 g
pinjekjerner
300 g
pasta, f.eks. penne, rigatoni eller tortiglioni
 ¼ bunt
basilikum
80 g
bit parmesan
Næringsinnhold (per porsjon):2.223 kJ / 528 kcal
18,5 gFett
21,1 gProtein
67,3 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

2  røde spisspaprika (eller 1 rød paprika) – 200 g klasetomater med stilk – 1 ss olivenolje – 1 ts brunt sukker (eller 1 ts Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style) – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Forvarm stekeovnen til 200 °C. Skjær paprikaen i ringer. Bland dem med tomatene, olje, sukker og Kikkoman Soyasaus. Smør utover en liten ildfast form og stek i forvarmet ovn i 10–15 minutter til tomatene begynner å sprekke.

Steg 2

2  hvitløksfedd – 3 ss tomatpuré – 1 ss olivenolje – 2 ts Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi600 g hakkede tomater (hermetiske) – 1 ts brunt sukker (eller 1 ts Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style) – 40 g pinjekjerner

Finhakk hvitløken og sauter med tomatpureen i oppvarmet olje. Rør inn Kikkoman Kimchi Chilisaus, hakkede tomater og sukker. Gi et oppkok og la det deretter småkoke uten lokk i ca. 10 minutter. Rør om iblant. Grovhakk pinjekjernene og rist dem i en liten non-stick-panne til de er gyllenbrune.

Steg 3

300 g pasta, f.eks. penne, rigatoni eller tortiglioni –  ¼ bunt basilikum – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus80 g bit parmesan

Kok pastaen i henhold til anvisningene på pakken. Ta vare på litt av vannet når du siler pastaen.
Hakk basilikumen og rør halvparten av den inn i sausen. Krydre sausen med Kikkoman Soyasaus.
Vend sausen, stekt paprika og litt av pastavannet inn i pastaen, og anrett på tallerkener.
Garner med ovnsstekte tomater, resten av basilikumen og pinjekjerner. Riv parmesan over retten og server.

Tips:

For å lage en gourmetvariant kan du ha små kjøttboller, reker eller laksebiter i sausen. 
For en vegansk variant kan du erstatte parmesan med en plantebasert ost.

Oppskrifts-ID: 1499

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

2 røde spisspaprika (eller 1 rød paprika) – 200 g klasetomater med stilk – 1 ss olivenolje – 1 ts brunt sukker (eller 1 ts Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style) – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Forvarm stekeovnen til 200 °C. Skjær paprikaen i ringer. Bland dem med tomatene, olje, sukker og Kikkoman Soyasaus. Smør utover en liten ildfast form og stek i forvarmet ovn i 10–15 minutter til tomatene begynner å sprekke.

2 hvitløksfedd – 3 ss tomatpuré – 1 ss olivenolje – 2 ts Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi600 g hakkede tomater (hermetiske) – 1 ts brunt sukker (eller 1 ts Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style) – 40 g pinjekjerner

Finhakk hvitløken og sauter med tomatpureen i oppvarmet olje. Rør inn Kikkoman Kimchi Chilisaus, hakkede tomater og sukker. Gi et oppkok og la det deretter småkoke uten lokk i ca. 10 minutter. Rør om iblant. Grovhakk pinjekjernene og rist dem i en liten non-stick-panne til de er gyllenbrune.

300 g pasta, f.eks. penne, rigatoni eller tortiglioni – ¼ bunt basilikum – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus80 g bit parmesan

Kok pastaen i henhold til anvisningene på pakken. Ta vare på litt av vannet når du siler pastaen.
Hakk basilikumen og rør halvparten av den inn i sausen. Krydre sausen med Kikkoman Soyasaus.
Vend sausen, stekt paprika og litt av pastavannet inn i pastaen, og anrett på tallerkener.
Garner med ovnsstekte tomater, resten av basilikumen og pinjekjerner. Riv parmesan over retten og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.