

Penne arrabiata med tomat- og chilisaus
En italiensk klassiker møter spennende asiatiske smaker: pasta al dente i spicy tomatsaus med Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Kimchi Chilisaus, toppet med parmesan og ristede pinjekjerner.
Ingredienser
Tilberedning
Steg 1

2 røde spisspaprika (eller 1 rød paprika) – 200 g klasetomater med stilk – 1 ss olivenolje – 1 ts brunt sukker (eller 1 ts Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style) – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Skjær paprikaen i ringer. Bland dem med tomatene, olje, sukker og Kikkoman Soyasaus. Smør utover en liten ildfast form og stek i forvarmet ovn i 10–15 minutter til tomatene begynner å sprekke.
Steg 2

2 hvitløksfedd – 3 ss tomatpuré – 1 ss olivenolje – 2 ts Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi – 600 g hakkede tomater (hermetiske) – 1 ts brunt sukker (eller 1 ts Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style) – 40 g pinjekjerner
Finhakk hvitløken og sauter med tomatpureen i oppvarmet olje. Rør inn Kikkoman Kimchi Chilisaus, hakkede tomater og sukker. Gi et oppkok og la det deretter småkoke uten lokk i ca. 10 minutter. Rør om iblant. Grovhakk pinjekjernene og rist dem i en liten non-stick-panne til de er gyllenbrune.
Steg 3

300 g pasta, f.eks. penne, rigatoni eller tortiglioni – ¼ bunt basilikum – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 80 g bit parmesan
Kok pastaen i henhold til anvisningene på pakken. Ta vare på litt av vannet når du siler pastaen.
Hakk basilikumen og rør halvparten av den inn i sausen. Krydre sausen med Kikkoman Soyasaus.
Vend sausen, stekt paprika og litt av pastavannet inn i pastaen, og anrett på tallerkener.
Garner med ovnsstekte tomater, resten av basilikumen og pinjekjerner. Riv parmesan over retten og server.
Tips:
For å lage en gourmetvariant kan du ha små kjøttboller, reker eller laksebiter i sausen.
For en vegansk variant kan du erstatte parmesan med en plantebasert ost.
Oppskrifts-ID: 1499
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer