

Smørrebrød med søtpotetmousse
Denne skandinaviske klassikeren får en ny vri med søtpotetmousse. Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Teriyaki-Glasur sørger for umamidybde.
Ingredienser
Søtpotetmousse:
Pepperrotsaus:
Sandwich:
Brød, ca. 65 g - Søtpotetmousse, ca. 80 g - Sildefilet, ca. 50 g - Saus, ca. 40 g
Tilberedning
Steg 1
Kok søtpotetene i saltet vann i 20 minutter til de er myke. Sil av og finmos dem i en bolle, og bland med fløte og smør til en jevn mousse. Krydre med Kikkoman Soyasaus og pepper og sett til side.
Steg 2
Bland rømme, pepperrot, karripulver, sennep, Kikkoman Teriyaki-Glasur og pepper i en bolle. Sett til side.
Steg 3
Smør søtpotetmoussen på de ristede brødskivene. Legg på sildefilet og ringle over pepperrotsaus og kapers. Garner hver brødskive med en dillkvist og en sitronbåt.
Tips:
Ha pepperrotsausen i en spruteflaske. Det gjør det ikke bare enklere å helle ut sausen, men også lettere å lagre den.
Oppskrifts-ID: F1039
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer