

Om Kikkoman
En 300 år lang japansk tradisjon møter moderne bedriftsfilosofi. Vi i Kikkoman sikter mot å inspirere mennesker over hele verden til å nyte de gode tingene i livet, samt fremme utveksling mellom internasjonale matkulturer.
Men hva er det som gjør vår soyasaus så unik og det perfekte valget for deg, restauranten, foodtrucken og gjestene dine? Det finner du ut her.

Naturlige ingredienser
Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus lages av fire nøye utvalgte ingredienser: vann, soyabønner, hvete og salt. Alle våre soyabønner er garantert GMO-frie. Vi unngår også bruk av smaksforsterkere, konserveringsmidler og fargestoffer.

En helt naturlig bryggeprosess
Kikkoman Soyasaus brygges helt naturlig i en gjæringsprosess som varer i flere måneder. I løpet av bryggingen dannes rundt 300 ulike smaksforbindelser av vanilje, frukt, whisky og til og med kaffe. Alle disse smakskomponentene og aromaene utvikles uten bruk av kjemikalier og gir soyasausen vår dens umiskjennelige smak.

Bærekraft som bedriftsmål
Vi i Kikkoman streber etter å drive så bærekraftig og rettferdig som mulig. Naturlige ingredienser, korte forsyningskjeder, bærekraftige innkjøp, varsom bruk av ressurser og en respektfull behandling av mennesker er kjernen i vår forretningskultur. Du kan lese mer om våre spesifikke mål og tiltak på siden om bærekraft.
Visste du dette?
Den japanske soyasausen kalles også «shoyu». Denne typen soyasaus er kjent for sitt lavere saltinnhold og sin særegne aroma, som dannes over flere måneders brygging med spesielle gjærkulturer og bruken av ristet hvete.
Dette står i sterk kontrast til for eksempel kinesiske soyasauser, som ofte bare er delvis brygget og kjemisk produsert. Følgelig inneholder kinesiske soyasauser også fargestoffer, sukker, mononatriumglutamat og konserveringsmidler, noe som gir dem en mye sterkere smak og sirupsaktig konsistens, og det blir vanskeligere å bruke riktig dose; en god grunn til alltid å sjekke etiketten før du kjøper – jo færre ingredienser, jo bedre!
