Kyllingburger i gresskar- & røstibrød
Kyllingburger i gresskar- & røstibrød

Kyllingburger i gresskar- & røstibrød

total tid45 min.
30 min.tilberedningstid
6-8 min.koketid

Brødet i denne kyllingburgeroppskriften består av deilig gresskar og røstipotet. Retten serveres med en spicy saus og lekker coleslaw – som begge avrundes med Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Woksaus – Teriyaki.

Ingredienser

10 porsjoner

Kjøtt:

10 
kyllinglår, 70 g hver (uten skinn og ben)
40 g
olivenolje
40 g
sitronsaft
12 g
hakket hvitløk
10 g
salt
3 g
tørket timian
125 g
siktet hvetemel
15 g
bakepulver
2 g
paprikapulver
2 g
hvitløkspulver
2 g
løkpulver
2,4 dl
kaldt vann
Vegetabilsk olje til steking

Salat:

350 g
revet rødkål
80 g
raspet gulrot
55 g
majones
30 g
pepperrot
0,2 dl
eplecidereddik
25 g
brunt sukker

Saus:

250 g
gresk yoghurt
30 g
hakket kapers
15 g
sitronsaft
5 g
sitronskall
25 g
majones

Gresskarrøsti:

1,2 kg
raspet flaskegresskar
250 g
siktet hvetemel
150 g
hele egg
2 g
malt kanel
30 g
olivenolje
Allergener:
soya, gluten, melk, egg, sennep, sulfitter
Totalvekt per porsjon:
345 g
Vekt per ingrediens:

Kjøtt, ca. 100 g - Gresskarrøsti, ca. 160 g - Salat, ca. 50 g - Saus, ca. 35 g

Tilberedning

Steg 1

Ha kyllingen i en bolle med olivenolje, sitronsaft, hvitløk, salt og timian. Smør kjøttet godt inn og mariner i kjøleskapet i 30-60 minutter.

Steg 2

Lag røren i mellomtiden. Bland hvete, bakepulver, paprikapulver, hvitløkspulver, løkpulver og salt med kaldt vann til du får en jevn røre. Forvarm oljen til 175 °C for steking.

Steg 3

Bland rødkål, gulrot, majones, pepperrot, eddik, sukker og Kikkoman Soyasaus i en bolle og sett til side.

Steg 4

Bland yoghurt, majones, kapers, sitronsaft, sitronskall og Kikkoman Woksaus – Teriyaki i en liten bolle, og rør om til du får en jevn blanding.

Steg 5

Dypp kyllingstykkene i røren og stek i varm olje i 6-8 minutter.

Steg 6

Bland gresskar med mel, egg, kanel og Kikkoman Woksaus – Teriyaki i en annen bolle.

Steg 7

Varm opp olivenoljen i en panne. Stek 80 g av blandingen per røsti på middels varme i 3-4 minutter på hver side til den er gyllenbrun.

Steg 8

Pensle røstipotetene med sausen. Legg kyllingstykkene og salaten på toppen og server som en burger med en annen røsti som topplokk.

Tips:

For å holde de stekte kyllingstykkene sprø enda lenger, la dem renne av på kjøkkenpapir, og lagre dem på en rist.

Oppskrifts-ID: F1044

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.