

Kyllingburger i gresskar- & røstibrød
Brødet i denne kyllingburgeroppskriften består av deilig gresskar og røstipotet. Retten serveres med en spicy saus og lekker coleslaw – som begge avrundes med Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Woksaus – Teriyaki.
Ingredienser
Kjøtt:
Salat:
Saus:
Gresskarrøsti:
Kjøtt, ca. 100 g - Gresskarrøsti, ca. 160 g - Salat, ca. 50 g - Saus, ca. 35 g
Tilberedning
Steg 1
Ha kyllingen i en bolle med olivenolje, sitronsaft, hvitløk, salt og timian. Smør kjøttet godt inn og mariner i kjøleskapet i 30-60 minutter.
Steg 2
Lag røren i mellomtiden. Bland hvete, bakepulver, paprikapulver, hvitløkspulver, løkpulver og salt med kaldt vann til du får en jevn røre. Forvarm oljen til 175 °C for steking.
Steg 3
Bland rødkål, gulrot, majones, pepperrot, eddik, sukker og Kikkoman Soyasaus i en bolle og sett til side.
Steg 4
Bland yoghurt, majones, kapers, sitronsaft, sitronskall og Kikkoman Woksaus – Teriyaki i en liten bolle, og rør om til du får en jevn blanding.
Steg 5
Dypp kyllingstykkene i røren og stek i varm olje i 6-8 minutter.
Steg 6
Bland gresskar med mel, egg, kanel og Kikkoman Woksaus – Teriyaki i en annen bolle.
Steg 7
Varm opp olivenoljen i en panne. Stek 80 g av blandingen per røsti på middels varme i 3-4 minutter på hver side til den er gyllenbrun.
Steg 8
Pensle røstipotetene med sausen. Legg kyllingstykkene og salaten på toppen og server som en burger med en annen røsti som topplokk.
Tips:
For å holde de stekte kyllingstykkene sprø enda lenger, la dem renne av på kjøkkenpapir, og lagre dem på en rist.
Oppskrifts-ID: F1044
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer