

Pulled østerssopp i bao buns
En elegant vegetarvri: Erstatt svinekjøtt med pulled østerssopp i myke, luftige bao buns. Med syltede gulrøtter og en søt-spicy saus blir dette gatemat på sitt beste!
Ingredienser
Deig:
Fyll:
Til serveringen:
Tilberedning
Deig: Bland vann, melk, gjær og sukker i en bolle. Tilsett mel, eddik og salt. Kna til en jevn deig. La det stå til heving i 1 time. Flat ut deigen og dryss over bakepulver. Kna den på nytt. La deigen hvile i ca. 30 minutter.
Fyll: Skjær løken i tynne skiver, hakk ingefær, vårløk og hvitløk. Riv soppen med en gaffel eller skjær den i tynne strimler og mariner den i Kikkoman Soyasaus i 15 minutter. Sil av overflødig væske. Stek soppen i olje til den begynner å falle sammen. Tilsett først hvitløk, vårløk og ingefær, så Kikkoman Kimchi Chilisaus, Kikkoman Teriyaki-Glasur, eddik og sukker. Stek videre under omrøring.
Syltet gulrot: Skjær gulrøttene i fyrstikktynne staver og ha i en stor bolle med eddik, sukker, Kikkoman Krydret Chilisaus, vann og salt. La det stå til marinering i kjøleskapet i minst 1 time, helst over natten.
Bao: Del deigen i 20 deler og form hver del til en ball. Kjevl hver ball ut til ca. 0,5 cm tykke kaker. Pensle kakene med olje og brett dem dobbelt for å lage buns. Dampkok de ferdige bunsene i ca. 15 minutter i en bambuskurv eller dampkoker.
Til serveringen: Fyll bao buns med østerssoppblandingen og server med syltet gulrot og friske urter.
Oppskrifts-ID: F1018
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer