Cepelinai med pulled duck
Cepelinai med pulled duck

Cepelinai med pulled duck

total tid260 min.
200 min.koketid

Denne nasjonalretten fra Litauen består av små potetdumplings fylt med pulled duck. Marinaden er smaksatt med Kikkoman Poke Sauce og Kikkoman Soyasaus, som gir retten en utrolig god smak.

Ingredienser

10 porsjoner

Pulled duck:

600 g
andelår (vekt uten ben)
6 g
appelsinskall
1 dl
appelsinjuice
10 g
hakket hvitløk
10 g
honning
0,2 dl
balsamicoeddik
2 g
malt ingefær
2 g
malt koriander
2 g
røkt paprikapulver
1 g
tørket timian
1 g
chiliflak
2 dl
kyllingkraft

Cepelinai:

1,1 kg
skrelte melete poteter
800 g
siktet hvetemel
170 g
hele egg
30 g
salt

Saus:

70 g
smør
15 g
hakket hvitløk
4 dl
skummet kulturmelk
0,7 dl
piskefløte

Dessuten:

60 g
hakket frisk persille
Allergener:
gluten, egg, melk, soya, sesamfrø, selleri, sulfitter
Totalvekt per porsjon:
365 g
Vekt per ingrediens:

Cepelinai, ca. 300 g (3 stykker à 100 g) - Saus, ca. 60 g - Garnityr, ca. 5 g

Tilberedning

Steg 1

Klapp andekjøttet tørt med kjøkkenpapir. Bland appelsinskall, appelsinjuice, hvitløk, honning, Kikkoman Poke Sauce, Kikkoman Soyasaus, balsamicoeddik, ingefær, koriander, paprika, timian og chiliflak i en bolle til ingrediensene er godt kombinert.

Steg 2

Legg andekjøttet i blandingen og la det marinere i kjøleskapet i minst 1 time (helst over natten).

Steg 3

Legg deretter andekjøttet på et stekebrett og stek det i forvarmet ovn ved 180 °C i 2-2½ time til kjøttet er mørt.

Steg 4

Riv kjøttet fra hverandre, hell 100 ml av kokekraften over det og la det stå til avkjøling.

Steg 5

Skjær halvparten av potetene i grove terninger og gi et oppkok i kaldt, saltet vann. Kok i ca. 20 minutter og kjør dem gjennom en potetpresse. Finrasp resten av potetene. Press væsken ut av blandingen og bland i en bolle med de kokte potetene, mel, egg og salt.

Steg 6

Fyll hver dumpling med ca. 70 g av potetblandingen og 20 g andekjøtt. Forsegl godt og form ovale boller.

Steg 7

Ha saltvann i en stor kasserolle og gi et oppkok. Legg cepelinaiene forsiktig oppi vannet og kok i 20-25 minutter. Når de er ferdige, flyter de til overflaten.

Steg 8

For å lage sausen, smelt smør i en stekepanne. Sauter hvitløken i smøret i ca. 1 minutt. Rør inn kulturmelken. Tilsett fløte og rør til sausen er kremete og varm. Den skal ikke koke. Smaksett med Kikkoman Saus For Poke Bowl.

Steg 9

Server 3 cepelinai per tallerken garnert med saus og persille.

Tips:

Ha mel på hendene for å gjøre det lettere å håndtere deigen. Finhakk det avkjølte andekjøttet slik at det blir lettere å fylle i dumplings.

Oppskrifts-ID: F1032

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.