

Cepelinai med pulled duck
Denne nasjonalretten fra Litauen består av små potetdumplings fylt med pulled duck. Marinaden er smaksatt med Kikkoman Poke Sauce og Kikkoman Soyasaus, som gir retten en utrolig god smak.
Ingredienser
Pulled duck:
Cepelinai:
Saus:
Dessuten:
Cepelinai, ca. 300 g (3 stykker à 100 g) - Saus, ca. 60 g - Garnityr, ca. 5 g
Tilberedning
Steg 1
Klapp andekjøttet tørt med kjøkkenpapir. Bland appelsinskall, appelsinjuice, hvitløk, honning, Kikkoman Poke Sauce, Kikkoman Soyasaus, balsamicoeddik, ingefær, koriander, paprika, timian og chiliflak i en bolle til ingrediensene er godt kombinert.
Steg 2
Legg andekjøttet i blandingen og la det marinere i kjøleskapet i minst 1 time (helst over natten).
Steg 3
Legg deretter andekjøttet på et stekebrett og stek det i forvarmet ovn ved 180 °C i 2-2½ time til kjøttet er mørt.
Steg 4
Riv kjøttet fra hverandre, hell 100 ml av kokekraften over det og la det stå til avkjøling.
Steg 5
Skjær halvparten av potetene i grove terninger og gi et oppkok i kaldt, saltet vann. Kok i ca. 20 minutter og kjør dem gjennom en potetpresse. Finrasp resten av potetene. Press væsken ut av blandingen og bland i en bolle med de kokte potetene, mel, egg og salt.
Steg 6
Fyll hver dumpling med ca. 70 g av potetblandingen og 20 g andekjøtt. Forsegl godt og form ovale boller.
Steg 7
Ha saltvann i en stor kasserolle og gi et oppkok. Legg cepelinaiene forsiktig oppi vannet og kok i 20-25 minutter. Når de er ferdige, flyter de til overflaten.
Steg 8
For å lage sausen, smelt smør i en stekepanne. Sauter hvitløken i smøret i ca. 1 minutt. Rør inn kulturmelken. Tilsett fløte og rør til sausen er kremete og varm. Den skal ikke koke. Smaksett med Kikkoman Saus For Poke Bowl.
Steg 9
Server 3 cepelinai per tallerken garnert med saus og persille.
Tips:
Ha mel på hendene for å gjøre det lettere å håndtere deigen. Finhakk det avkjølte andekjøttet slik at det blir lettere å fylle i dumplings.
Oppskrifts-ID: F1032
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer