

Sprøstekte linseboller med karrisaus
Sprøstekte linseboller i lekker karrisaus, raffinert med Kikkoman Ponzu Sitron. En ekte åpenbaring for gryende gourmeter.
Ingredienser
Linseboller:
Saus:
Grønnsaker:
Dessuten:
Linseboller, ca. 120 g
Saus, ca. 50 g
Grønnsaker, ca. 50 g
Ris, ca. 50 g
Tilberedning
Steg 1
Linseboller: Skyll linsene og kok dem i grønnsakskraft i henhold til anvisningene på pakken (ca. 30 minutter) på middels varme til de blir veldig myke. Sil av, tilsett Kikkoman Glutenfri Soyasaus og la dem dampe seg tørre. I mellomtiden sauterer du løken på middels varme i 4–5 minutter. Ha den sammen med linsene. Vend inn egg, paprikapulver, spisskummen og brødrasp. La stå i ca. 10 minutter. Del i porsjoner på ca. 40 g og form til boller med fuktige hender. Dekk bollene og kjøl dem ned til de trengs. Frityrstek dem på bestilling i ca. 3–4 minutter ved ca. 170 °C til de er gyllenbrune.
Steg 2
Saus: Sauter karri og gurkemeie i litt olje på lav varme i ca. 1 minutt. Tilsett kokosmelk og krydre med Kikkoman Ponzu Sitron. Jevn til ønsket konsistens med maisstivelsen.
Steg 3
Blansjer grønnsakene i saltet vann. Kok risen i henhold til anvisningene på pakken. Varm opp igjen i porsjoner med en liten smørklatt i en sautépanne.
Steg 4
For å servere, ha grønnsakene oppi sausen og gi et oppkok. Øs ca. 50 g saus og 50 g grønnsaker på hver tallerken. Anrett tre stekte linseboller på toppen og server med ca. 50 g ris.
Tips:
For å lage jevnstore boller uten å måtte veie dem kan du bruke en liten isskje. Istedenfor brødrasp kan du også bruke couscous for å gi blandingen mer struktur.
Oppskrifts-ID: F1079
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer