Sprøstekte linseboller med karrisaus
Sprøstekte linseboller med karrisaus

Sprøstekte linseboller med karrisaus

total tid 1 t
30 min. tilberedningstid
30 min. koketid

Sprøstekte linseboller i lekker karrisaus, raffinert med Kikkoman Ponzu Sitron. En ekte åpenbaring for gryende gourmeter.

Ingredienser

10 porsjoner

Linseboller:

500 g
røde linser
1 liter
grønnsakskraft
70 g
løk, ternet
150 g
egg
5 g
paprikapulver, mildt
5 g
spisskummen, malt
100 g
brødrasp, glutenfritt

Saus:

10 g
karri, mild
5 g
gurkemeie, malt
Vegetabilsk olje
500 dl
kokosmelk
5 g
maisstivelse

Grønnsaker:

200 g
sukkererter, skåret i munnfullstore biter
200 g
minimais, skåret i munnfullstore biter
200 g
rød paprika, skåret i munnfullstore biter

Dessuten:

200 g
basmatiris
Smør
Allergener:
Soya, gluten, egg, selleri
Totalvekt per porsjon:
270 g
Vekt per ingrediens:

Linseboller, ca. 120 g
Saus, ca. 50 g
Grønnsaker, ca. 50 g
Ris, ca. 50 g

Tilberedning

Steg 1

Linseboller: Skyll linsene og kok dem i grønnsakskraft i henhold til anvisningene på pakken (ca. 30 minutter) på middels varme til de blir veldig myke. Sil av, tilsett Kikkoman Glutenfri Soyasaus og la dem dampe seg tørre. I mellomtiden sauterer du løken på middels varme i 4–5 minutter. Ha den sammen med linsene. Vend inn egg, paprikapulver, spisskummen og brødrasp. La stå i ca. 10 minutter. Del i porsjoner på ca. 40 g og form til boller med fuktige hender. Dekk bollene og kjøl dem ned til de trengs. Frityrstek dem på bestilling i ca. 3–4 minutter ved ca. 170 °C til de er gyllenbrune.

Steg 2

Saus: Sauter karri og gurkemeie i litt olje på lav varme i ca. 1 minutt. Tilsett kokosmelk og krydre med Kikkoman Ponzu Sitron. Jevn til ønsket konsistens med maisstivelsen.

Steg 3

Blansjer grønnsakene i saltet vann. Kok risen i henhold til anvisningene på pakken. Varm opp igjen i porsjoner med en liten smørklatt i en sautépanne.

Steg 4

For å servere, ha grønnsakene oppi sausen og gi et oppkok. Øs ca. 50 g saus og 50 g grønnsaker på hver tallerken. Anrett tre stekte linseboller på toppen og server med ca. 50 g ris.

Tips:

For å lage jevnstore boller uten å måtte veie dem kan du bruke en liten isskje. Istedenfor brødrasp kan du også bruke couscous for å gi blandingen mer struktur.

Oppskrifts-ID: F1079

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Oppdag mer

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.