Vegansk fish and chips med sellerirot og erter
Vegansk fish and chips med sellerirot og erter

Vegansk fish and chips med sellerirot og erter

total tid 1 t 20 min.
40 min. tilberedningstid
40 min. koketid

Kikkoman Soyasaus gir denne retten en autentisk, sjøinspirert smak. Sellerirot, kokt i grønnsakskraft med noritang, får en unik, fiskelignende smak som gir denne retten både dybde og fylde.

Ingredienser

10 porsjoner

Fisk:

1 kg
sellerirot, skivet (1 cm tykke)
2 liter
grønnsakskraft
50 g
noriark
5 g
allehåndebær (hele eller malte)
1 g
laurbærblader (ca. 1–2 blader)
5 g
korianderfrø
1 liter
usøtet plantemelk (f.eks. soya eller ris)
100 g
hvetemel
2 g
malt svart pepper til smak
10 g
fiskekrydder (valgfritt)
100 dl
vegetabilsk olje til steking (f.eks. rapsolje)

Erter:

1 kg
frosne erter
2 g
salt
50 dl
olivenolje

Urtedipp:

50 g
vegansk majones
400 g
vegansk yoghurt
 ½ g
sterkt paprikapulver eller chiliflak
20 dl
sitronsaft
40 g
gressløk, hakket

Dessuten:

1 kg
frosne pommes frites
Allergener:
Glutenholdige kornsorter, Soya og soyabaserte produkter
Totalvekt per porsjon:
390 g
Vekt per ingrediens:
  • 120 g sellerirotfisk
  • 120 g pommes frites
  • 100 g erter
  • 50 g dipp

Tilberedning

Steg 1

Kok selleriroten i grønnsakskraften med 20 g noritang, allehåndebær, laurbærblader, koriander og Kikkoman Soyasaus i ca. 15–20 minutter. Selleriroten skal være myk. Sil av kraften og legg den på et fat.

Steg 2

Klipp de neste 20 g noriark i 3–5 cm lange strimler med saks. 

Steg 3

Blansjer ertene i kokende saltet vann i 3 minutter. Når de er avkjølt, tilsett Kikkoman Ponzu Sitron og olivenolje og miks til du får en jevn blanding.

Steg 4

Bland majonesen med yoghurt, Kikkoman Soyasaus, sterkt paprikapulver eller chiliflak, sitronsaft og hakket gressløk.

Steg 5

Skjær ut fiskeformer av de kokte sellerirotskivene, eller skjær dem i rektangler for å lage fiskepinner.

Steg 6

Hell den plantebaserte drikken i den første bollen. I den andre bollen tilsetter du mel blandet med svart pepper, finhakk deretter 10 g noriark og tilsett det også. Alternativt kan du også tilsette fiskekrydder. Bland godt. 

Steg 7

Bløtlegg ett utskåret noriark i den plantebaserte drikken og pakk det rundt et stykke sellerirot. Dekk det med mel, dypp det igjen i den plantebaserte drikken og dekk det med mel igjen. 

Steg 8

Varm opp litt olje i en panne. Tilsett stykkene av sellerirot og stek i 3–5 minutter på hver side til de er gyllenbrune.

Steg 9

Stek pommes frites i en panne i henhold til anvisningene på pakken eller i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Steg 10

Server den stekte selleriroten med ertepuré, saus og pommes frites.

Tips:

Denne retten kan enten serveres på en tallerken med sprøstekt fisk og pommes frites eller i papirkjegler med lange chips og dippsaus som tilbehør. Du kan erstatte vanlig Kikkoman Soyasaus med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt om ønskelig.

Oppskrifts-ID: F1082

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.