

Vegansk fish and chips med sellerirot og erter
Kikkoman Soyasaus gir denne retten en autentisk, sjøinspirert smak. Sellerirot, kokt i grønnsakskraft med noritang, får en unik, fiskelignende smak som gir denne retten både dybde og fylde.
Ingredienser
Fisk:
Erter:
Urtedipp:
Dessuten:
- 120 g sellerirotfisk
- 120 g pommes frites
- 100 g erter
- 50 g dipp
Tilberedning
Steg 1
Kok selleriroten i grønnsakskraften med 20 g noritang, allehåndebær, laurbærblader, koriander og Kikkoman Soyasaus i ca. 15–20 minutter. Selleriroten skal være myk. Sil av kraften og legg den på et fat.
Steg 2
Klipp de neste 20 g noriark i 3–5 cm lange strimler med saks.
Steg 3
Blansjer ertene i kokende saltet vann i 3 minutter. Når de er avkjølt, tilsett Kikkoman Ponzu Sitron og olivenolje og miks til du får en jevn blanding.
Steg 4
Bland majonesen med yoghurt, Kikkoman Soyasaus, sterkt paprikapulver eller chiliflak, sitronsaft og hakket gressløk.
Steg 5
Skjær ut fiskeformer av de kokte sellerirotskivene, eller skjær dem i rektangler for å lage fiskepinner.
Steg 6
Hell den plantebaserte drikken i den første bollen. I den andre bollen tilsetter du mel blandet med svart pepper, finhakk deretter 10 g noriark og tilsett det også. Alternativt kan du også tilsette fiskekrydder. Bland godt.
Steg 7
Bløtlegg ett utskåret noriark i den plantebaserte drikken og pakk det rundt et stykke sellerirot. Dekk det med mel, dypp det igjen i den plantebaserte drikken og dekk det med mel igjen.
Steg 8
Varm opp litt olje i en panne. Tilsett stykkene av sellerirot og stek i 3–5 minutter på hver side til de er gyllenbrune.
Steg 9
Stek pommes frites i en panne i henhold til anvisningene på pakken eller i stekeovnen i ca. 15 minutter.
Steg 10
Server den stekte selleriroten med ertepuré, saus og pommes frites.
Tips:
Denne retten kan enten serveres på en tallerken med sprøstekt fisk og pommes frites eller i papirkjegler med lange chips og dippsaus som tilbehør. Du kan erstatte vanlig Kikkoman Soyasaus med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt om ønskelig.
Oppskrifts-ID: F1082
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer