

Kjøttbollegryte med potetmos
En klassiker i barnebursdag eller som familiemiddag: vår kjøttbollegryte med potetmos. Deilige kjøttboller i en grønnsakssaus raffinert med Kikkoman Glutenfri Soyasaus. En ekte godbit for gammel og ung.
Ingredienser
Kjøttboller:
Saus:
Potetmos:
Potetmos, ca. 100 g
Kjøttboller, ca. 100 g
Grønnsaker, ca. 50 g
Saus, ca. 50 g
Tilberedning
Steg 1
Kjøttboller: Sauter løken i litt olje på lav varme i 2–3 minutter. Bland løken med kjøttdeig, egg og brødrasp, krydre deretter med salt. Form boller på ca. 25 g med fuktige hender og stek dem på alle sider i litt olje på middels varme i 2–3 minutter. Ta kjøttbollene ut av pannen og deglaser stekekraften med Kikkoman Glutenfri Soyasaus. Tilsett kremfløten og gi et oppkok. Jevn med maisstivelse. Tilsett kjøttbollene og la dem småkoke forsiktig i sausen i ca. 10 minutter.
Steg 2
Forkok erter og gulrøtter i saltet vann. Ved servering har du grønnsakene oppi sausen, porsjon for porsjon, og gir den et oppkok.
Steg 3
Potetmos: Skjær potetene i små biter og kok i rikelig med saltet vann i ca. 30 minutter til de er veldig myke. Sil av og trykk dem gjennom en potetpresse. Gi melk og smør et oppkok, krydre med salt og muskatnøtt og hell det over potetene. Rør om til potetmosen er jevn, og varm opp igjen med litt melk når det trengs.
Steg 4
Varm opp igjen kjøttbollene med sausen og grønnsakene porsjonsvis og server med potetmosen.
Tips:
For å gjøre retten enda mer barnevennlig kan du bruke kakeutstikkere til å skjære ut små stjerner eller hjerter av gulrøttene.
Oppskrifts-ID: F1077
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer