Sprøstekt laks på et rede av grønnsaksnudler
Sprøstekt laks på et rede av grønnsaksnudler

Sprøstekt laks på et rede av grønnsaksnudler

total tid 1 t
40 min. tilberedningstid
20 min. koketid

Hvem sier at barn ikke liker grønnsaker? Disse fargerike grønnsaksnudlene kommer de garantert til å elske. Serveres med sprøstekt laks og saus laget med Kikkoman Ponzu Sitron.

Ingredienser

10 porsjoner

Laks:

30 g
smør, mykt
60 g
eggeplomme
50 g
sprøstekt løk
5 g
salt
1 kg
laksefilet, uten skinn

Grønnsaksnudler:

200 g
gulrøtter, ulike farger
100 g
knutekål
200 g
squash
300 g
spaghetti
Stekeolje

Saus:

200 dl
grønnsakskraft
10 g
maisstivelse
200 g
smør, kaldt
Allergener:
Fisk, soya, egg, gluten, selleri, melk
Totalvekt per porsjon:
300 g
Vekt per ingrediens:

Nudler, ca. 90 g
Grønnsaker, ca. 50 g
Laks, ca. 120 g
Saus, ca. 40 g

Tilberedning

Steg 1

Lakseskorpe: Pisk smøret til det er glatt, og vend gradvis inn eggeplommen. Rør inn Kikkoman Panko og sprøstekt løk. Krydre med salt. Kjevl ut skorpen mellom to lag fettsikkert papir til den er ca. 5 mm tykk, og sett i kjøleskap. Rens laksefileten om nødvendig og skjær den i porsjoner à 90 g. Bruk en skarp kniv eller stor saks for å skjære skorpen til å passe med laksestykkene.

Steg 2

Saus: Gi grønnsakskraften og Kikkoman Ponzu Sitron et oppkok og jevn den forsiktig med maisstivelse. Bruk en stavmikser og rør inn smøret i små biter.

Steg 3

Bruk en spiralkutter for å gjøre gulrøtter, knutekål og squash om til grønnsaksnudler. Kok spaghettien i henhold til anvisningene på pakken til den er al dente. Varm deretter opp kokt spaghetti og grønnsaksnudler med litt olje og pastavann i en sautépanne i 2–3 minutter, til grønnsaksnudlene er møre, men fortsatt holder formen. Topp laksefiletene med skorpen og stek dem i en forvarmet stekeovn ved 180 °C (vifte) i ca. 6 minutter. Om nødvendig kan du brune skorpen ytterligere under en salamander. Laksen skal ha en kjernetemperatur på minst 40 °C.

Steg 4

Snurr grønnsaksnudlene sammen til reder og legg på tallerkener. Varm opp sausen og miks kort på nytt om nødvendig. Legg laksen oppå nudlene og server med sausen.

Tips:

Skorpen kan raffineres med ulike smakstilsetninger og lagres porsjonsvis i fryseren.

Oppskrifts-ID: F1075

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Oppdag mer

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.