

Sprøstekt laks på et rede av grønnsaksnudler
Hvem sier at barn ikke liker grønnsaker? Disse fargerike grønnsaksnudlene kommer de garantert til å elske. Serveres med sprøstekt laks og saus laget med Kikkoman Ponzu Sitron.
Nudler, ca. 90 g
Grønnsaker, ca. 50 g
Laks, ca. 120 g
Saus, ca. 40 g
Tilberedning
Steg 1
Lakseskorpe: Pisk smøret til det er glatt, og vend gradvis inn eggeplommen. Rør inn Kikkoman Panko og sprøstekt løk. Krydre med salt. Kjevl ut skorpen mellom to lag fettsikkert papir til den er ca. 5 mm tykk, og sett i kjøleskap. Rens laksefileten om nødvendig og skjær den i porsjoner à 90 g. Bruk en skarp kniv eller stor saks for å skjære skorpen til å passe med laksestykkene.
Steg 2
Saus: Gi grønnsakskraften og Kikkoman Ponzu Sitron et oppkok og jevn den forsiktig med maisstivelse. Bruk en stavmikser og rør inn smøret i små biter.
Steg 3
Bruk en spiralkutter for å gjøre gulrøtter, knutekål og squash om til grønnsaksnudler. Kok spaghettien i henhold til anvisningene på pakken til den er al dente. Varm deretter opp kokt spaghetti og grønnsaksnudler med litt olje og pastavann i en sautépanne i 2–3 minutter, til grønnsaksnudlene er møre, men fortsatt holder formen. Topp laksefiletene med skorpen og stek dem i en forvarmet stekeovn ved 180 °C (vifte) i ca. 6 minutter. Om nødvendig kan du brune skorpen ytterligere under en salamander. Laksen skal ha en kjernetemperatur på minst 40 °C.
Steg 4
Snurr grønnsaksnudlene sammen til reder og legg på tallerkener. Varm opp sausen og miks kort på nytt om nødvendig. Legg laksen oppå nudlene og server med sausen.
Tips:
Skorpen kan raffineres med ulike smakstilsetninger og lagres porsjonsvis i fryseren.
Oppskrifts-ID: F1075
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer