

Skivet kalvekjøtt med søtpotetvafler
Denne retten er utsøkt raffinert med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og passer perfekt for eventyrlystne barn. Serveres med hjerteformede søtpotetvafler og tranebær.
Ingredienser
Kjøtt og saus:
Vafler:
Dessuten:
Kjøtt og saus, ca. 150 g
Vafler, ca. 90 g
Tranebær, ca. 20 g
Tilberedning
Steg 1
Skivet kalvekjøtt: Skjær kjøttet i munnfullstore biter. Stek det med litt olje i en panne på høy varme i 2–3 minutter, ta det deretter ut og sett det til side. Skru ned varmen og smelt smøret i pannen. Rør inn melet og sauter i 1–2 minutter. Deglaser med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og rør om til blandingen er jevn. Tilsett kraften og la det småkoke på lav varme i ca. 15 minutter. Rør om iblant. Varm sausen opp igjen porsjonsvis og la kjøttet småkoke i den i 4–5 minutter like før servering. Vend inn 1 ss pisket krem før retten serveres.
Steg 2
Pisk smøret til det blir luftig. Tilsett eggene ett om gangen, pisk godt etter hvert egg. Bland mel og bakepulver, ha det oppi eggeblandingen og rør inn kullsyreholdig vann til blandingen blir jevn. Vend inn gouda, søtpoteter og brokkoli. Krydre med salt. Forvarm og smør inn et hjerteformet vaffeljern. Stek vaflene i 4–5 minutter til de er gyllenbrune.
Steg 3
For å servere retten, legg tre vaffelhjerter på hver tallerken. Topp med kjøtt og saus, og avslutt med en skje tranebærsyltetøy.
Tips:
Vaflene smaker best når de er ferske, men de kan pakkes i folie og lagres i noen dager – varm dem opp igjen i mikrobølgeovn eller under en salamander.
Oppskrifts-ID: F1076
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer