Skivet kalvekjøtt med søtpotetvafler
Skivet kalvekjøtt med søtpotetvafler

Skivet kalvekjøtt med søtpotetvafler

total tid 1 t
30 min. tilberedningstid
30 min. koketid

Denne retten er utsøkt raffinert med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og passer perfekt for eventyrlystne barn. Serveres med hjerteformede søtpotetvafler og tranebær.

Ingredienser

10 porsjoner

Kjøtt og saus:

1 ½ kg
kalvefilet
Stekeolje
50 g
smør
100 g
hvetemel
1 liter
kalvekraft
5 g
maisstivelse
100 g
kremfløte, pisket

Vafler:

300 g
smør, mykt
300 g
egg
200 g
hvetemel
10 g
bakepulver
100 dl
kullsyreholdig vann
100 g
gouda, revet
100 g
søtpoteter, nyrevne
100 g
brokkoli, nyrevet
5 g
salt

Dessuten:

200 g
tranebærsyltetøy
Allergener:
Soya, melk, gluten, egg, selleri
Totalvekt per porsjon:
260 g
Vekt per ingrediens:

Kjøtt og saus, ca. 150 g
Vafler, ca. 90 g
Tranebær, ca. 20 g

Tilberedning

Steg 1

Skivet kalvekjøtt: Skjær kjøttet i munnfullstore biter. Stek det med litt olje i en panne på høy varme i 2–3 minutter, ta det deretter ut og sett det til side. Skru ned varmen og smelt smøret i pannen. Rør inn melet og sauter i 1–2 minutter. Deglaser med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og rør om til blandingen er jevn. Tilsett kraften og la det småkoke på lav varme i ca. 15 minutter. Rør om iblant. Varm sausen opp igjen porsjonsvis og la kjøttet småkoke i den i 4–5 minutter like før servering. Vend inn 1 ss pisket krem før retten serveres.

Steg 2

Pisk smøret til det blir luftig. Tilsett eggene ett om gangen, pisk godt etter hvert egg. Bland mel og bakepulver, ha det oppi eggeblandingen og rør inn kullsyreholdig vann til blandingen blir jevn. Vend inn gouda, søtpoteter og brokkoli. Krydre med salt. Forvarm og smør inn et hjerteformet vaffeljern. Stek vaflene i 4–5 minutter til de er gyllenbrune.

Steg 3

For å servere retten, legg tre vaffelhjerter på hver tallerken. Topp med kjøtt og saus, og avslutt med en skje tranebærsyltetøy.

Tips:

Vaflene smaker best når de er ferske, men de kan pakkes i folie og lagres i noen dager – varm dem opp igjen i mikrobølgeovn eller under en salamander.

Oppskrifts-ID: F1076

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.