Veganske pannekaker med fennikelcoleslaw
Veganske pannekaker med fennikelcoleslaw

Veganske pannekaker med fennikelcoleslaw

total tid 1 t 10 min.
40 min. tilberedningstid
30 min. koketid
1 t ventetid

Aquafaba i pannekaker er en ypperlig eggerstatning som skaper en luftig tekstur når den piskes. En godt krydret coleslaw er nøkkelen til denne rettens suksess, med Kikkoman Soyasaus som tilsetter varme, energi og en herlig smak.

Ingredienser

10 porsjoner

Pannekaker:

70 g
avkjølt aquafaba
10 g
melis
10 g
potetstivelse
600 g
hvetemel
14 g
bakepulver
10 g
natron
700 dl
usøtet soyamelk
20 dl
eplecidereddik
50 dl
rapsolje

Coleslaw:

300 g
fennikel (1 knoll med blader), finhakket
500 g
hvitkål, finhakket
5 g
brunt sukker
400 g
appelsiner
2 g
nymalt svart pepper
20 g
solsikkekjerner eller gresskarkjerner

Dessuten:

rosa grapefrukt
Allergener:
Glutenholdige kornsorter, Soya og soyabaserte produkter, Nøtter
Totalvekt per porsjon:
450 g
Vekt per ingrediens:
  • 3 pannekaker à 100 g
  • 100 g coleslaw
  • 50 g grapefrukt

Tilberedning

Steg 1

Pisk den avkjølte aquafabaen med visp i minst 5 minutter til det dannes stive topper. Tilsett melis og pisk i 1 minutt. Tilsett potetstivelse og pisk i ytterligere 1 minutt.

Steg 2

Bland hvetemel, bakepulver og natron i en bolle. Bland soyamelk med eplecidereddik og hell det oppi bollen sammen med oljen. Miks alle ingrediensene grundig til de kombineres. Vend forsiktig inn halvparten av den piskede aquafabaen, tilsett deretter den andre halvparten.

Steg 3

Øs røren (ca. 100 g per pannekake) oppi en tørr, forvarmet panne og stek pannekakene i 3–4 minutter på hver side til de er gyllenbrune.

Steg 4

Separer fennikelbladene for senere bruk. Kna fennikel og kål sammen med sukker og salt i en bolle. Vask en appelsin i varmt vann, tørk den, og rasp litt av skallet. Del alle appelsinene i to og press ut juicen i kålblandingen. Tilsett Kikkoman Soyasaus og krydre med pepper. Bland godt, legg på lokk og la blandingen hvile i 1 time.

Steg 5

Rist solsikkekjernene i en tørr panne og la dem kjøle seg av på et fat.

Steg 6

Om nødvendig, sil av overflødig væske fra coleslawen.

Steg 7

Skrell grapefrukten ned til kjøttet og fjern hinnene.

Steg 8

Legg 2–3 pannekaker i et tårn med vekselvise lag av coleslaw og grapefrukt. Garner med finhakkede fennikelblader.

Tips:

Kullsyreholdig vann kan brukes som erstatning for egg i en standard crêpeoppskrift. Men for å lage luftige pannekaker uten egg er stivpisket aquafaba nøkkelen. Avkjølt kikertvann fungerer best til pisking.
Du kan erstatte vanlig Kikkoman Soyasaus med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt om ønskelig.

Oppskrifts-ID: F1081

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.