

Veganske pannekaker med fennikelcoleslaw
Aquafaba i pannekaker er en ypperlig eggerstatning som skaper en luftig tekstur når den piskes. En godt krydret coleslaw er nøkkelen til denne rettens suksess, med Kikkoman Soyasaus som tilsetter varme, energi og en herlig smak.
Ingredienser
Pannekaker:
Coleslaw:
Dessuten:
- 3 pannekaker à 100 g
- 100 g coleslaw
- 50 g grapefrukt
Tilberedning
Steg 1
Pisk den avkjølte aquafabaen med visp i minst 5 minutter til det dannes stive topper. Tilsett melis og pisk i 1 minutt. Tilsett potetstivelse og pisk i ytterligere 1 minutt.
Steg 2
Bland hvetemel, bakepulver og natron i en bolle. Bland soyamelk med eplecidereddik og hell det oppi bollen sammen med oljen. Miks alle ingrediensene grundig til de kombineres. Vend forsiktig inn halvparten av den piskede aquafabaen, tilsett deretter den andre halvparten.
Steg 3
Øs røren (ca. 100 g per pannekake) oppi en tørr, forvarmet panne og stek pannekakene i 3–4 minutter på hver side til de er gyllenbrune.
Steg 4
Separer fennikelbladene for senere bruk. Kna fennikel og kål sammen med sukker og salt i en bolle. Vask en appelsin i varmt vann, tørk den, og rasp litt av skallet. Del alle appelsinene i to og press ut juicen i kålblandingen. Tilsett Kikkoman Soyasaus og krydre med pepper. Bland godt, legg på lokk og la blandingen hvile i 1 time.
Steg 5
Rist solsikkekjernene i en tørr panne og la dem kjøle seg av på et fat.
Steg 6
Om nødvendig, sil av overflødig væske fra coleslawen.
Steg 7
Skrell grapefrukten ned til kjøttet og fjern hinnene.
Steg 8
Legg 2–3 pannekaker i et tårn med vekselvise lag av coleslaw og grapefrukt. Garner med finhakkede fennikelblader.
Tips:
Kullsyreholdig vann kan brukes som erstatning for egg i en standard crêpeoppskrift. Men for å lage luftige pannekaker uten egg er stivpisket aquafaba nøkkelen. Avkjølt kikertvann fungerer best til pisking.
Du kan erstatte vanlig Kikkoman Soyasaus med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt om ønskelig.
Oppskrifts-ID: F1081
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer