

Umami polentachips med sitrusmajones
«Pommes frites» uten poteter? Ja, det er mulig! Våre umami polentachips laget av maisgryn er beviset. Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Ponzu Sitron sørger for ekte smaksdybde – sistnevnte setter prikken over i'en på sitrusmajonesen.
Ingredienser
Chips:
Sitrusmajones:
Dessuten:
Polentachips, ca. 136 g - Sitrusmajones, ca. 78 g - Røkt salt + sitronbåt som garnityr, ca. 1 g
Tilberedning
Steg 1
Gi vannet eller grønnsakskraften et oppkok i en kasserolle. Pisk inn polentaen gradvis for å unngå klumper. La småkoke på lav varme i ca. 10 minutter, rør om iblant, og krydre med Kikkoman Soyasaus, pepper, parmesanost og trøffelpasta.
Steg 2
Hell polentaen på et GN 1/1 stekebrett dekket med pølsepapir, spre den utover og la den avkjøle seg i kjøleskapet i 3-4 timer.
Steg 3
Ha egg, sitronskall, appelsinskall, Kikkoman Ponzu Sitron, hvitløk og salt i blenderen og miks kort. Kjør blenderen på laveste hastighet og hell i oljen i en tynn strøm til en tykk, kremete majones dannes.
Steg 4
Straks polentablandingen har satt seg, skjærer du ut chips av den (ca. 1,5 cm tykke) med en skarp kniv og frityrsteker dem i varm olje ved 175 °C i 5 minutter til de er gyllenbrune.
Steg 5
Server chipsene toppet med majones, sitronbåter og røkt salt.
Tips:
For å få et sprøere resultat kan du fryse polentachipsene før fritering; da kan de også tilberedes i større menger. Friter to ganger for enda sprøere chips.
Oppskrifts-ID: F1042
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer