

Teriyaki svineknoke med ølsaus og udon
Den bayerske klassikeren i ny drakt som wokrett i japansk stil. Hvem hadde vel trodd at svineknoke og Kikkoman Soyasaus skulle passe så godt sammen?
Ingredienser
Svineknoke:
Saus:
Dessuten:
Tilberedning
Steg 1
Kok svineknoken i trykkoker med vann, pepperkorn og laurbærblader i 45 minutter til den er mør. Fjern benet og riv kjøttet. Sett til side til senere bruk.
Steg 2
Sauter sjalottløk, hvitløk og ingefær i 1 minutt i halvparten av rapsoljen. Deglaser med øl og Kikkoman Soyasaus. Tilsett honningen og reduser sausen til en liter på middels varme i ca. 45 minutter.
Steg 3
Sauter rød paprika og edamamebønner i resten av oljen i en panne i ca. 5 minutter.
Steg 4
Ha smøret oppi sausen. Rør maisstivelsen ut i vannet og bruk den til å tykne sausen. Skru ned varmen, tilsett grønnsakene og kjøttet til sausen og hold den varm.
Steg 5
Kok udon-nudlene i saltet vann i ca. 1 minutt. Varm opp igjen porsjoner av udon-nudlene sammen med kjøttet, grønnsakene og sausen i en liten gryte, og server garnert med sesamfrø.
Tips:
Hvis du vil lagre udon-nudlene til senere, vend dem i olje etter koking så de ikke klistrer seg, og oppbevar dem på et kjølig sted.
Tilbered svineknoken mens den fortsatt er varm, slik at kjøttet blir lettere å skille fra benet.
Oppskrifts-ID: F1029
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer