

Teriyaki sjømatgumbo med okra og ris
I dag ser vi nærmere på en ekte klassiker fra de amerikanske Sørstatene: gumbo med fisk og sjømat, beriket med en lekker smak av teriyaki takket være Kikkoman Teriyaki Marinade.
Ingredienser
Gumbo:
Dessuten:
- Ris, ca. 90 g
- Fiskekraft, ca. 150 g
- Sjømat, ca. 130 g
- Topping, ca. 35 g
Tilberedning
Steg 1
Smelt smøret i en stor kasserolle. Ha melet oppi smøret på middels varme og rør om konstant til jevningen nærmest er karamellbrun. Denne prosessen kan ta vel 30 minutter. I mellomtiden, stek grønnsaksterningene med litt olje i en stor kasserolle på middels varme i 10-15 minutter. Tilsett krydderne mot slutten. La mirepoixen stå inntil jevningen har fått ønsket farge. Ha mirepoixen oppi jevningen og tilsett deretter fiskekraft og Kikkoman Teriyaki Marinade. La det småkoke på lav varme i ca. 15 minutter. Rør om iblant.
Steg 2
Kok risen i henhold til anvisningene på pakken. I mellomtiden, skjær laks, kamskjell og reker i munnfullstore biter. Ha laks, kamskjell og reker oppi grønnsakskraften og gi et lett oppkok. Sauter okraen i en varm panne med litt olje i 1-2 minutter. Krydre gumboen med salt og limesaft. Topp med okra og vårløk og server med ris.
Tips:
Gumbo blir tradisjonelt tilberedt i en «surf and turf»-kombinasjon av kjøtt og fisk. Kjøttpålegg, skinke og kylling passer også godt sammen med denne retten! Kyllingkraft er også en god base for sausen.
Den ferdige sausen tykner litt når den står i kjøleskap over natten, og kan jevnes ut med litt kraft.
Oppskrifts-ID: F1074
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer












