Teriyaki sjømatgumbo med okra og ris
Teriyaki sjømatgumbo med okra og ris

Teriyaki sjømatgumbo med okra og ris

I dag ser vi nærmere på en ekte klassiker fra de amerikanske Sørstatene: gumbo med fisk og sjømat, beriket med en lekker smak av teriyaki takket være Kikkoman Teriyaki Marinade.

 

Ingredienser

10 porsjoner

Gumbo:

200 g
smør
100 g
siktet hvetemel
200 g
grønn paprika, ternet
200 g
løk, ternet
200 g
selleri, ternet
Stekeolje
5 g
malt spisskummen
5 g
malt pepper
5 g
hvitløkspulver
5 g
sterkt paprikapulver
1 liter
fiskekraft
600 g
laksefilet uten skinn
400 g
kamskjell, uten skjell
500 g
reker, skrelt
50 dl
limesaft

Dessuten:

300 g
ris
Salt
400 g
okra, i tynne ringer
50 g
vårløk, i tynne ringer
Stekeolje
Allergener:
Fisk, krepsdyr (skalldyr), bløtdyr, selleri, soya, gluten, sulfitter, melk
Totalvekt per porsjon:
405 g
Vekt per ingrediens:
  • Ris, ca. 90 g
  • Fiskekraft, ca. 150 g
  • Sjømat, ca. 130 g
  • Topping, ca. 35 g

Tilberedning

Steg 1

Smelt smøret i en stor kasserolle. Ha melet oppi smøret på middels varme og rør om konstant til jevningen nærmest er karamellbrun. Denne prosessen kan ta vel 30 minutter. I mellomtiden, stek grønnsaksterningene med litt olje i en stor kasserolle på middels varme i 10-15 minutter. Tilsett krydderne mot slutten.  La mirepoixen stå inntil jevningen har fått ønsket farge. Ha mirepoixen oppi jevningen og tilsett deretter fiskekraft og Kikkoman Teriyaki Marinade. La det småkoke på lav varme i ca. 15 minutter. Rør om iblant.

Steg 2

Kok risen i henhold til anvisningene på pakken. I mellomtiden, skjær laks, kamskjell og reker i munnfullstore biter. Ha laks, kamskjell og reker oppi grønnsakskraften og gi et lett oppkok. Sauter okraen i en varm panne med litt olje i 1-2 minutter. Krydre gumboen med salt og limesaft. Topp med okra og vårløk og server med ris.

Tips:

Gumbo blir tradisjonelt tilberedt i en «surf and turf»-kombinasjon av kjøtt og fisk. Kjøttpålegg, skinke og kylling passer også godt sammen med denne retten! Kyllingkraft er også en god base for sausen.
Den ferdige sausen tykner litt når den står i kjøleskap over natten, og kan jevnes ut med litt kraft.

Oppskrifts-ID: F1074

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.