Teriyaki blekkspruttaco med tomat og ville urter
Teriyaki blekkspruttaco med tomat og ville urter

Teriyaki blekkspruttaco med tomat og ville urter

Vi elsker taco i alle varianter. I dag serverer vi det med teriyakiblekksprut glasert med Kikkoman Teriyaki Glasur, supplert med lekker tomatkompott og vill urtesalat.

Ingredienser

10 porsjoner

Tomatkompott:

30 g
ingefær, finternet
300 g
sjalottløk, finternet
200 dl
hvit balsamicoeddik
200 dl
eplejuice
10 g
maisstivelse
400 g
tomater, finternet
Salt
Pepper
Tabasco, grønn

Blekksprut:

1,8 kg
blekksprut, forkokt

Dessuten:

8 g
limeskall
150 g
majones
150 g
løk, skåret i tynne ringer
150 g
vill urtesalat
30 
tortillawraps (Ø ca. 14 cm, 25 g hver)
Allergener:
Soya, gluten, sulfitter, bløtdyr, egg, sennep
Totalvekt per porsjon:
260 g
Vekt per ingrediens:
  • Tortilla, ca. 50 g
  • Tomatkompott, ca. 60 g
  • Løkringer, ca. 10 g
  • Salat, ca. 10 g
  • Blekksprut, ca. 120 g
  • Majones, ca. 10 g

Tilberedning

Steg 1

Bland sjalottløk med ingefær, balsamico og eplejuice, og reduser til det halve på middels varme. Bland maisstivelse med litt vann og bruk det som jevning i sjalottløken. La sjalottløken avkjøles, vend deretter inn ternet tomat og krydre godt med salt, pepper og tabasco. 

Steg 2

Skjær blekkspruten i stykker på ca. 20 g hver. Tre 3 stykker på hvert spyd og grill i 2-3 minutter. Pensle konstant med Kikkoman Teriyaki Glasur. Bland limeskall med majones og ha i en sprøytepose.

Steg 3

Før du serverer maten, tilbered to tortillawraps per porsjon i henhold til anvisningene på pakken. Legg tomatkompott, løkringer, salat og et blekksprutspyd lagvis i hver wrap. Hell over limemajones i sikksakkmønster og server.

Tips:

Du kan også steke blekksprutspydene på høy temperatur i ovnen.

Oppskrifts-ID: F1073

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.