

Svensk baguett med tofu à la sild
Kikkoman Soyasaus setter en pikant smak på tofu som minner om smaken av sild. Kombinert med de fiskeaktige notene i noritang blir dette et fantastisk og proteinrikt alternativ til fisk.
Ingredienser
Tofu-«sild»:
Dessuten:
- 100 g baguetter
- 40 g tofu
- 80 g tilbehør
Tilberedning
Steg 1
Ha eddik, Kikkoman Soyasaus og noritang i en kasserolle med varmt (ikke kokende) vann. Varm opp og rør om til alt har løst seg opp. La stå til avkjøling.
Steg 2
Legg halvparten av skivet rødløk, laurbærblader, allehåndebær og tofuskiver lagvis i et glass. Legg på et nytt lag rødløk, resten av laurbærbladene, allehånde og tofu. Tilsett harissa og hell den avkjølte norieddikmarinaden over alt. Alternativt kan du også tilsette pepperkakekrydderblanding. Sett lokk på glasset og la stå i kjøleskap i minst 24 timer.
Steg 3
Skjær baguettene på langs. Smør på majones og sennep. Legg salatblader, agurkskiver, rødløk og tofu lagvis med noristykker, og garner med ertespirer. Skjær baguettene på skrå før servering.
Tips:
Den største fordelen med tofu naturell er dens nøytrale smak og aroma, så du kan krydre den akkurat som du vil, det være seg søtt, salt eller syrlig.
Du kan erstatte vanlig Kikkoman Soyasaus med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt om ønskelig.
Oppskrifts-ID: F1084
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer