Svensk baguett med tofu à la sild
Svensk baguett med tofu à la sild

Svensk baguett med tofu à la sild

total tid 40 min.
30 min. tilberedningstid
10 min. koketid
24 t ventetid

Kikkoman Soyasaus setter en pikant smak på tofu som minner om smaken av sild. Kombinert med de fiskeaktige notene i noritang blir dette et fantastisk og proteinrikt alternativ til fisk. 

Ingredienser

10 porsjoner

Tofu-«sild»:

60 dl
eddik (vin-, cider- eller vegansk destillert eddik)
30 g
noriark, hakket (ca. 2 x 2 cm)
700 dl
vann
200 g
rødløk (2–3 middels store), skåret i tynne ringer
400 g
fast tofu naturell, skåret i skiver (0,5 cm tykke)
1 g
laurbærblader (ca. 1–2 blader)
3 g
allehåndebær (hele eller malte)
1 g
harissa
5 g
pepperkakekrydderblanding for sterkere sildesmak (valgfritt)
Noen ertespirer til garnityr

Dessuten:

1 kg
lange baguetter
50 g
vegansk majones
50 g
dijonsennep
200 g
isbergsalat eller hodesalat, delt i blader
200 g
sylteagurk, skåret i skiver
300 g
rødløk, skåret i tynne ringer
Allergener:
Glutenholdige kornprodukter, Soya og soyabaserte produkter, Sennep og sennepsbaserte produkter, Svoveldioksid og sulfitter
Totalvekt per porsjon:
220 g
Vekt per ingrediens:
  • 100 g baguetter
  • 40 g tofu
  • 80 g tilbehør

Tilberedning

Steg 1

Ha eddik, Kikkoman Soyasaus og noritang i en kasserolle med varmt (ikke kokende) vann. Varm opp og rør om til alt har løst seg opp. La stå til avkjøling.

Steg 2

Legg halvparten av skivet rødløk, laurbærblader, allehåndebær og tofuskiver lagvis i et glass. Legg på et nytt lag rødløk, resten av laurbærbladene, allehånde og tofu. Tilsett harissa og hell den avkjølte norieddikmarinaden over alt. Alternativt kan du også tilsette pepperkakekrydderblanding. Sett lokk på glasset og la stå i kjøleskap i minst 24 timer.

Steg 3

Skjær baguettene på langs. Smør på majones og sennep. Legg salatblader, agurkskiver, rødløk og tofu lagvis med noristykker, og garner med ertespirer. Skjær baguettene på skrå før servering. 

Tips:

Den største fordelen med tofu naturell er dens nøytrale smak og aroma, så du kan krydre den akkurat som du vil, det være seg søtt, salt eller syrlig. 
Du kan erstatte vanlig Kikkoman Soyasaus med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt om ønskelig.

Oppskrifts-ID: F1084

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.