Stekte gulrøtter med grapefrukt og fetasalat
Stekte gulrøtter med grapefrukt og fetasalat

Stekte gulrøtter med grapefrukt og fetasalat

total tid70 min.
15 min.tilberedningstid
55 min.koketid

En fantasirik vegetarrett som vil imponere gjestene dine og attpåtil overbevise kjøttelskere: stekte gulrøtter med hvitløkspotetmos og fersk fetasalat med grapefrukt. Kikkoman Soyasaus setter en pikant spiss på både gulrøttene og salaten.

Ingredienser

10 porsjoner

Gulrøtter:

1 ½ kg
fargerike gulrøtter, vasket, med intakt topp
300 g
løk, skivet
100 g
smør
5 
laurbærblader, ferske
2 
stjerneanis
2 
kvister timian, vasket
50 g
honning
5 dl
grønnsakskraft

Potetmos:

1 ½ kg
melete poteter, skrelt og ternet
10 
hvitløksfedd, skrelt
5 dl
melk
100 g
smør
5 g
salt
3 g
muskatnøtt

Salat:

30 g
honning
0,3 dl
olivenolje
300 g
grapefrukt, i båter
300 g
feta, ternet
100 g
friséesalat, spiseklar
20 g
hagekjørvel, plukket
100 g
makadamianøtter, ristet og saltet
Allergener:
Soya, melk, nøtter, selleri, gluten
Totalvekt per porsjon:
400 g
Vekt per ingrediens:
  • Potetmos, ca. 180 g
  • Stekte gulrøtter, ca. 130 g
  • Grapefrukt- og fetasalat, ca. 90 g

Tilberedning

Steg 1

Gulrøtter: Skjær av toppene så gulrøttene er ca. 5 cm lange. Legg løken og gulrøttene på et stekebrett med smør, laurbærblader, stjerneanis, timian og honning. Stek i en forvarmet vifteovn ved 220 °C i 10-15 minutter til det får en gyllenbrun farge. Tilsett grønnsakskraft og Kikkoman Soyasaus og la det steke videre i ca. 10 minutter. Steketiden kan variere avhengig av gulrøttenes tykkelse.

Steg 2

Potetmos: Kok poteter og hvitløk i en kasserolle på middels varme i godt saltet vann i 20-30 minutter til potetene er gjennomkokte. Sil av og kjør alt gjennom en potetpresse mens det fortsatt er varmt. Gi melk og smør et oppkok og rør det inn i mosen. Smak til med salt og muskatnøtt.

Steg 3

Lag salatdressingen av Kikkoman Soyasaus, honning og olivenolje. Bland grapefrukt, feta, friséesalat, hagekjørvel og makadamianøtter i en bolle, og vend inn dressingen.

Steg 4

Øs hvitløkspotetmosen midt på hver tallerken, legg gulrøttene oppå, avslutt med salat og server.

Tips:

Stekesaften fra gulrøttene kan jevnes til saus.

Oppskrifts-ID: F1069

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.