

Stekte gulrøtter med grapefrukt og fetasalat
En fantasirik vegetarrett som vil imponere gjestene dine og attpåtil overbevise kjøttelskere: stekte gulrøtter med hvitløkspotetmos og fersk fetasalat med grapefrukt. Kikkoman Soyasaus setter en pikant spiss på både gulrøttene og salaten.
Ingredienser
Gulrøtter:
Potetmos:
Salat:
- Potetmos, ca. 180 g
- Stekte gulrøtter, ca. 130 g
- Grapefrukt- og fetasalat, ca. 90 g
Tilberedning
Steg 1
Gulrøtter: Skjær av toppene så gulrøttene er ca. 5 cm lange. Legg løken og gulrøttene på et stekebrett med smør, laurbærblader, stjerneanis, timian og honning. Stek i en forvarmet vifteovn ved 220 °C i 10-15 minutter til det får en gyllenbrun farge. Tilsett grønnsakskraft og Kikkoman Soyasaus og la det steke videre i ca. 10 minutter. Steketiden kan variere avhengig av gulrøttenes tykkelse.
Steg 2
Potetmos: Kok poteter og hvitløk i en kasserolle på middels varme i godt saltet vann i 20-30 minutter til potetene er gjennomkokte. Sil av og kjør alt gjennom en potetpresse mens det fortsatt er varmt. Gi melk og smør et oppkok og rør det inn i mosen. Smak til med salt og muskatnøtt.
Steg 3
Lag salatdressingen av Kikkoman Soyasaus, honning og olivenolje. Bland grapefrukt, feta, friséesalat, hagekjørvel og makadamianøtter i en bolle, og vend inn dressingen.
Steg 4
Øs hvitløkspotetmosen midt på hver tallerken, legg gulrøttene oppå, avslutt med salat og server.
Tips:
Stekesaften fra gulrøttene kan jevnes til saus.
Oppskrifts-ID: F1069
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer