

Spinatbørek med vietnamesiske grønnsaker
Vi gir klassisk børek en ny smak. Spinat og feta får selskap av syltede grønnsaker med et hint av vietnamesisk smak. Kikkoman Soyasaus setter prikken over i’en.
Ingredienser
Børek:
Grønnsaker:
Børek (3 stykker à 35 g), ca. 100 g - Grønnsaker, ca. 170 g
Tilberedning
Steg 1
Sauter spinaten, salatløken og hvitløken i rapsolje i ca. 5 minutter. La stå til avkjøling i ca. 5 minutter.
Steg 2
Tilsett feta, muskatnøtt og dill og bland godt. Sett til side inntil videre.
Steg 3
Bland melk og eggeplomme. Del filodeigarkene i fire og smør ca. 20 g av spinatblandingen på hver del. Pensle kantene med eggeblandingen og rull dem sammen. Gjenta prosessen til alle ingrediensene er brukt opp. Pensle rullene med eggeblandingen og dryss over svart spisskummen. Stek i forvarmet ovn ved 180 °C (vifte) i 15 minutter til de er gyllenbrune.
Steg 4
Legg gulrot, agurk, reddik og vårløk i en bolle. Rør inn Kikkoman Soyasaus, sukker og riseddik og sett i kjøleskapet.
Steg 5
Server tre børekruller per porsjon med syltede grønnsaker, og garner med peanøtter.
Tips:
Dekk alltid filodeigen med en fuktig duk så den ikke tørker ut. De ferdige rullene kan fryses før de stekes. Dermed kan de stekes i ovnen eller frityrstekes rett fra frossen tilstand.
Oppskrifts-ID: F1049
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer