Spinatbørek med vietnamesiske grønnsaker
Spinatbørek med vietnamesiske grønnsaker

Spinatbørek med vietnamesiske grønnsaker

total tid30 min.
10 min.tilberedningstid
20 min.koketid
5 min.avkjølingstid

Vi gir klassisk børek en ny smak. Spinat og feta får selskap av syltede grønnsaker med et hint av vietnamesisk smak. Kikkoman Soyasaus setter prikken over i’en.

Ingredienser

10 porsjoner

Børek:

1,3 kg
frossen spinat som er tint, finhakket og med væsken klemt ut
500 g
hakket salatløk
30 g
hakket hvitløk
100 dl
rapsolje
600 g
smuldret feta
10 g
raspet muskatnøtt
20 g
hakket dill
0,8 dl
helmelk
100 g
eggeplomme
500 g
filodeigark (48 x 36,5 cm, 37 g per ark)
30 g
svart spisskummen

Grønnsaker:

400 g
skrelte gulrøtter, skåret julienne
400 g
agurk, skåret julienne
200 g
reddik, skåret julienne
100 g
hakket vårløk
150 g
melis
2 dl
riseddik
50 g
hakkede salte peanøtter
Allergener:
egg, melk, gluten, peanøtter, soya, sulfitter
Totalvekt per porsjon:
270 g
Vekt per ingrediens:

Børek (3 stykker à 35 g), ca. 100 g - Grønnsaker, ca. 170 g

Tilberedning

Steg 1

Sauter spinaten, salatløken og hvitløken i rapsolje i ca. 5 minutter. La stå til avkjøling i ca. 5 minutter.

Steg 2

Tilsett feta, muskatnøtt og dill og bland godt. Sett til side inntil videre.

Steg 3

Bland melk og eggeplomme. Del filodeigarkene i fire og smør ca. 20 g av spinatblandingen på hver del. Pensle kantene med eggeblandingen og rull dem sammen. Gjenta prosessen til alle ingrediensene er brukt opp. Pensle rullene med eggeblandingen og dryss over svart spisskummen. Stek i forvarmet ovn ved 180 °C (vifte) i 15 minutter til de er gyllenbrune.

Steg 4

Legg gulrot, agurk, reddik og vårløk i en bolle. Rør inn Kikkoman Soyasaus, sukker og riseddik og sett i kjøleskapet.

Steg 5

Server tre børekruller per porsjon med syltede grønnsaker, og garner med peanøtter.

Tips:

Dekk alltid filodeigen med en fuktig duk så den ikke tørker ut. De ferdige rullene kan fryses før de stekes. Dermed kan de stekes i ovnen eller frityrstekes rett fra frossen tilstand.

Oppskrifts-ID: F1049

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.