

Sobanudler med fennikelragu
total tid
1 t
30 min. tilberedningstid
30 min. koketid
Kombinasjonen av rødvin og Kikkoman Soyasaus gir bresert fennikel en utrolig rik smaksdybde som gjør den til høydepunktet i denne nydelige retten.
Ingredienser
10 porsjoner
Nudler:
900 g
bokhvetenudler
25 dl
olivenolje
2 g
nymalt svart pepper
Ragu:
400 g
cashewnøtter
50 dl
rapsolje
450 g
sjalottløk, finhakket
1 kg
fennikel, ternet (2 x 2 cm)
350 g
cherrytomater, delt i to
10 g
chilipepper, finhakket
60 g
tomatpuré
400 dl
vegansk rødvin
30 dl
agavesirup
2 g
nymalt svart pepper
Garnityr:
5 g
urter til garnityr (f.eks. fennikelblader, ertespirer eller persille)
–
Allergener:
Glutenholdige kornsorter, Soya og soyabaserte produkter, Nøtter, Svoveldioksid og sulfitter
Totalvekt per porsjon:
400 g
Vekt per ingrediens:
- 180 g nudler
- 220 g ragu
Tilberedning
Steg 1
Kok nudlene i henhold til anvisningene på pakken (ca. 4 minutter i saltet vann). Sil av og skyll i kaldt vann. Vend inn olivenolje, legg nudlene tilbake i kasserollen og krydre med nymalt svart pepper.
Steg 2
Rist cashewnøttene i en tørr panne til de er gyllenbrune.
Steg 3
- Varm opp rapsoljen i en kasserolle og stek sjalottløken i 5 minutter til den er gyllenbrun. Tilsett deretter fennikel og chili og stek på middels varme i ytterligere 5–10 minutter til de er myke. Tilsett tomatpuré, Kikkoman Soyasaus, ristede cashewnøtter, delte cherrytomater og agavesirup og stek i ca. 1 minutt. Tilsett vinen, gi et oppkok og la det småkoke på lav varme i ca. 2 minutter. Krydre med svart pepper og rør om.
Steg 4
- Server raguen med kokte nudler, og garner med friske urter.
Tips:
Du kan erstatte vanlig Kikkoman Soyasaus med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt eller Kikkoman Ponzu Sitron om ønskelig.
Oppskrifts-ID: F1085
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer