

Risoni med selleri og gorgonzola samt radicchiosalat
Denne lekre risonien kombinerer selleri og gorgonzola i et ekte festmåltid. Tilbehøret består av en radicchio- og pæresalat i en syrlig dressing laget på Kikkoman Soyasaus.
Ingredienser
Risoni:
Salat:
- Risonipasta, ca. 300 g
- Salat, ca. 80 g
Tilberedning
Steg 1
Sauter sjalottløk og selleri i en kasserolle med smør på middels varme i 2-3 minutter. Tilsett risoni og stek i ytterligere 2-3 minutter. Deglaser med hvitvinen og reduser væsken til det halve. Tilsett grønnsakskraften og kok i ca. 12 minutter. Rør om iblant. Ta kasserollen av platen og rør langsomt inn gorgonzolaen til du får en kremete konsistens. Smak til med salt og pepper.
Steg 2
Smelt smøret i en kasserolle og sauter pærene i 2 minutter. Tilsett honning og karamelliser pærene lett i 1-2 minutter. Deglaser med Kikkoman Soyasaus og gi et oppkok. Tilsett radicchio og valnøttkjerner og la salatbladene skrumpe litt inn.
Steg 3
Fordel risonien på fire tallerkener, topp med salaten og server.
Tips:
Denne retten kan også lages med risottoris.
Oppskrifts-ID: F1068
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer