Raclette arancini med sopp tartar
Raclette arancini med sopp tartar

Raclette arancini med sopp tartar

total tid100 min.
60 min.tilberedningstid
40 min.koketid

Sprø og kremete risboller fra Sicilia møter aromatisk racletteost. Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Woksaus – Teriyaki sørger for de distinkte søtsalte notene.

Ingredienser

10 porsjoner

Arancini:

1 ½ liter
kylling- eller grønnsakskraft
120 g
finhakket løk
20 g
finhakket hvitløk
0,3 dl
olivenolje
450 g
arborioris
200 g
revet racletteost
100 g
revet parmesan
15 g
finhakket persille
200 g
hvetemel
300 g
brødsmuler
250 g
hele egg, pisket
Stekeolje

Tamarind-chutney:

320 g
tamarindpuré
120 g
sukker
5 g
malt spisskummen
5 g
malt ingefær
1 ¼ dl
vann
300 g
finhakket sjalottløk

Sopp tartar:

200 g
finhakket champignon
50 g
finternet sjalottløk
10 g
finhakket persille
0,2 dl
olivenolje
0,35 dl
sitronsaft
2 g
salt
1 g
malt pepper
Allergener:
soya, gluten, sulfitter, egg, selleri
Totalvekt per porsjon:
300 g
Vekt per ingrediens:

Arancini (4 stykker à ca. 50 g), ca. 200 g - Tamarind-chutney, ca. 70 g - Sopp tartar, ca. 30 g

Tilberedning

Steg 1

Gi kraften et oppkok i en panne. I en annen panne sauterer du løken og hvitløken i olivenolje på middels varme i 2-3 minutter uten å brune dem. Tilsett risen og kok i 2 minutter til den blir glassaktig. Tilsett kraften gradvis til risen trekker alt inn i seg (ca. 25 minutter). Ta av varmen og rør inn ost, persille og Kikkoman Soyasaus. La risblandingen stå til den blir helt avkjølt.

Steg 2

Lag boller på størrelse med golfballer (ca. 45 g) og dekk dem med mel, pisket egg og brødsmuler. Stek i varm olje ved 175 °C til de er gyllenbrune. La dem renne av på kjøkkenpapir.

Steg 3

I mellomtiden, bland taramindpuré, sukker, spisskummen, ingefær og Kikkoman Woksaus – Teriyaki med sjalottløk og vann i en liten panne. Reduser på middels varme til væsken tykner til en chutneyaktig konsistens. La stå til avkjøling.

Steg 4

Bland soppen i en bolle med sjalottløk, persille, olivenolje og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Soppen skal bare marineres en liten stund før servering.

Steg 5

Legg fire arancini per porsjon på tallerkenene og server med chutney og sopp tartar.

Tips:

Hvis du vil ha en gjennomført vegetarrett, kan du bruke vegansk ost. Avkjøl risottoen over natten (ca. 12 timer) for optimal klebring!

Oppskrifts-ID: F1045

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.