

Raclette arancini med sopp tartar
Sprø og kremete risboller fra Sicilia møter aromatisk racletteost. Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Woksaus – Teriyaki sørger for de distinkte søtsalte notene.
Ingredienser
Arancini:
Tamarind-chutney:
Sopp tartar:
Arancini (4 stykker à ca. 50 g), ca. 200 g - Tamarind-chutney, ca. 70 g - Sopp tartar, ca. 30 g
Tilberedning
Steg 1
Gi kraften et oppkok i en panne. I en annen panne sauterer du løken og hvitløken i olivenolje på middels varme i 2-3 minutter uten å brune dem. Tilsett risen og kok i 2 minutter til den blir glassaktig. Tilsett kraften gradvis til risen trekker alt inn i seg (ca. 25 minutter). Ta av varmen og rør inn ost, persille og Kikkoman Soyasaus. La risblandingen stå til den blir helt avkjølt.
Steg 2
Lag boller på størrelse med golfballer (ca. 45 g) og dekk dem med mel, pisket egg og brødsmuler. Stek i varm olje ved 175 °C til de er gyllenbrune. La dem renne av på kjøkkenpapir.
Steg 3
I mellomtiden, bland taramindpuré, sukker, spisskummen, ingefær og Kikkoman Woksaus – Teriyaki med sjalottløk og vann i en liten panne. Reduser på middels varme til væsken tykner til en chutneyaktig konsistens. La stå til avkjøling.
Steg 4
Bland soppen i en bolle med sjalottløk, persille, olivenolje og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Soppen skal bare marineres en liten stund før servering.
Steg 5
Legg fire arancini per porsjon på tallerkenene og server med chutney og sopp tartar.
Tips:
Hvis du vil ha en gjennomført vegetarrett, kan du bruke vegansk ost. Avkjøl risottoen over natten (ca. 12 timer) for optimal klebring!
Oppskrifts-ID: F1045
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer