

Meksikanske maiskolber med spicy ost
total tid45 min.
Elote – grillede maiskolber med majones og ost – er en klassiker fra det meksikanske gatekjøkkenet som har funnet veien inn i trendy matblogger over hele verden. Kikkoman Teriyaki-Glasur sørger for det ekstra smaksløftet.
Ingredienser
10 porsjoner
Maiskolber:
10
maiskolber
Topping:
500 g
mayonnaise
Topping:
5 dl
majones
300 g
sterk cheddarost, revet
100 g
fersk koriander, finhakket
150 g
vårløk eller gressløk, finhakket
1
chilipepper, hakket (valgfritt)
2 ss
raspet sitronskall
1 ts
røkt paprikapulver
1 ts
edelsøtt paprikapulver
1 ts
malt spisskummen
1 ts
malt koriander
1 ts
salt
1 ts
sukker
–
Tilberedning
Maiskolber: Pensle kolbene med Kikkoman Teriyaki-Glasur og pakk dem i aluminiumsfoile. Grill eller stek dem i ovnen i ca. 20-30 minutter. Snu dem av og til.
Topping: Bland sitronskall, paprika, spisskummen, koriander, salt og sukker. Pakk ut maiskolbene og smør på majones. Dryss først over osten, deretter urter og krydder.
Servering: Vil du ha det enda mer spicy, kan du drysse over hakket chilipepper.
Oppskrifts-ID: F1015
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer