

Jasminrissalat med spicy lammekjøttdeig og thaibasilikum
Den nye stjernen på salathimmelen: denne spicy, thai-inspirerte rissalaten vil garantert imponere gjestene dine. Den kombinerer lekker lammekjøttdeig og grønnsaker med en fyldig, søt og spicy dressing med Kikkoman Soyasaus.
Ingredienser
Salat:
Dressing:
Tilberedning
Steg 1
Skyll risen og kok den i saltet vann, dobbelt så stor mengde vann som ris, i 10-15 minutter. Etter koking skyller du risen i kaldt vann og setter den til side.
Steg 2
Varm opp oljen i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett hakket hvitløk og ingefær og stek i ca. 2 minutter til aromaen slippes ut.
Steg 3
Ha lammekjøttdeigen i pannen og stek i ca. 8 minutter til den brunes og er gjennomstekt. Krydre etter smak med Kikkoman Soyasaus.
Steg 4
Bland kokt ris, lammekjøttdeig, rød paprika, agurk, gulrot og thaibasilikum i en stor bolle.
Steg 5
I en liten bolle pisker du Kikkoman Soyasaus, fiskesaus, riseddik, honning og srirachasaus sammen til dressing. Hell over risblandingen og rør godt om til alt er godt kombinert. Server på et stort fat eller separate tallerkener.
Tip:
For å få jevne porsjoner kan du også blande kjøttdeigen og rissalaten på hver tallerken.
Oppskrifts-ID: F1058
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer