

Jambalaya med høstsopp, safran, grønnkål og furikake
Japan møter Louisiana. Vi gir den kreolske klassikeren jambalaya en ny vri med sopp og grønnkål. Kikkoman Kimchi Chili Sauce og Kikkoman Soyasaus sørger for den balanserte kryddersmaken. Retten toppes med japansk furikake.
Ingredienser
Jambalaya:
Furikake:
Jambalaya approx. 450 g - Furikake approx. 2 g
Tilberedning
Steg 1
Sauter løken og hvitløken i olivenolje i 2-3 minutter til de er glassaktige. Tilsett risen og sauter i ytterligere 3 minutter. Rør inn tomatpureen og soppen og sauter i ytterligere 3 minutter.
Steg 2
Deglaser med grønnsakskraft og tilsett Kikkoman Soyasaus, Kikkoman Kimchi Chili Sauce og safran. La det småkoke på lav varme i ca. 20 minutter til risen er ferdig. Rør om iblant så den ikke setter seg fast. Tilsett grønnkålen ca. 5 minutter før koketiden er over.
Steg 3
Rist gresskarfrø og sesamfrø i en tørr stekepanne. Rør inn de hakkede noriarkene.
Steg 4
Server jambalayaen på tallerkener og garner med furikake.
Tip:
Mengden grønnsakskraft kan variere noe. Avhengig av kjøkkenutstyret ditt kan det være du trenger litt mer eller mindre.
Bruk gjerne en grønnsakskvern til nori-arkene, da de er svært vanskelige å skjære med kniv.
Oppskrifts-ID: F1051
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer