

Jackfruktburgere à la pulled pork
Jackfrukt er en glimrende kjøtterstatning. Når den marineres i Kikkoman Soyasaus, minner den om umamien i pulled pork. Disse miniburgerne passer ypperlig i plantebaserte retter og på arrangementer med servering.
Ingredienser
Jackfruktmarinade:
Jackfrukt:
Coleslaw:
Burger:
- 50 g burgerbrød
- 150 g jackfrukt
- 50 g coleslaw
Tilberedning
Steg 1
Knus hvitløken i en presse og bland med tomatpuré, sennep, røkt paprika, Kikkoman Soyasaus, srirachasaus og chipotlesaus for å lage marinaden.
Steg 2
Sil jackfrukten og riv den grovt med gaffel i en bolle. Tilsett marinaden og bland grundig. La stå til marinering på et kjølig sted i 30 minutter.
Steg 3
For å lage coleslaw, bland rødkålen med vegansk majones, limesaft og pepper. Rør godt om.
Steg 4
Sil overflødig marinade av den marinerte jackfrukten og stek i en panne i 5–10 minutter.
Steg 5
Del burgerbrødene forsiktig i to og rist dem om ønskelig i en tørr panne. Smør ca. 13 g ketchup på bunnbrødet, legg på et salatblad, 150 g jackfrukt og 50 g coleslaw. Topp med resten av brødet. Garner med 1–2 g mikrogrønt og server.
Tips:
Smak til marinaden etter ønske. Den kan for eksempel gjøres mer krydret eller smake mer tomat.
Pass på når du kjøper hamburgerbrød; de som inneholder smør, er vanligvis vegetariske, ikke veganske.
Denne retten er spesielt iøynefallende når den serveres i svarte hamburgerbrød farget med aktivt kull, noe som ikke påvirker smaken.
Du kan erstatte vanlig Kikkoman Soyasaus med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, alt etter smaksønske.
Oppskrifts-ID: F1091
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer












