Jackfruktburgere à la pulled pork
Jackfruktburgere à la pulled pork

Jackfruktburgere à la pulled pork

total tid 1 t
30 min. tilberedningstid
30 min. koketid
30 min. ventetid

Jackfrukt er en glimrende kjøtterstatning. Når den marineres i Kikkoman Soyasaus, minner den om umamien i pulled pork. Disse miniburgerne passer ypperlig i plantebaserte retter og på arrangementer med servering.

Ingredienser

10 porsjoner

Jackfruktmarinade:

3 g
hvitløksfedd
200 g
tomatpuré
20 g
dijonsennep (eller vanlig gul sennep)
2 g
røkt, søtt paprikapulver
5 dl
srirachasaus
5 dl
chipotlesaus

Jackfrukt:

1,8 kg
hermetisert jackfrukt i lake (1,3 kg etter avsiling)
50 dl
rapsolje til steking

Coleslaw:

400 g
rødkål, tynnskåret
60 g
vegansk majones
30 dl
fersk limesaft
2 g
nymalt svart pepper

Burger:

500 g
veganske burgerbrød (10 brød)
130 g
ketchup
150 g
isbergsalatblader
10 g
mikrogrønt (f.eks. ertespirer eller en annen ønskelig type)
Allergener:
Glutenholdige kornprodukter, Soya og soyabaserte produkter, Sennep og sennepsbaserte produkter, Sesamfrø og sesambaserte produkter
Totalvekt per porsjon:
250 g
Vekt per ingrediens:
  • 50 g burgerbrød
  • 150 g jackfrukt
  • 50 g coleslaw

Tilberedning

Steg 1

Knus hvitløken i en presse og bland med tomatpuré, sennep, røkt paprika, Kikkoman Soyasaus, srirachasaus og chipotlesaus for å lage marinaden.

Steg 2

Sil jackfrukten og riv den grovt med gaffel i en bolle. Tilsett marinaden og bland grundig. La stå til marinering på et kjølig sted i 30 minutter.

Steg 3

For å lage coleslaw, bland rødkålen med vegansk majones, limesaft og pepper. Rør godt om.

Steg 4

Sil overflødig marinade av den marinerte jackfrukten og stek i en panne i 5–10 minutter.

Steg 5

Del burgerbrødene forsiktig i to og rist dem om ønskelig i en tørr panne. Smør ca. 13 g ketchup på bunnbrødet, legg på et salatblad, 150 g jackfrukt og 50 g coleslaw. Topp med resten av brødet. Garner med 1–2 g mikrogrønt og server.

Tips:

Smak til marinaden etter ønske. Den kan for eksempel gjøres mer krydret eller smake mer tomat. 
Pass på når du kjøper hamburgerbrød; de som inneholder smør, er vanligvis vegetariske, ikke veganske.
Denne retten er spesielt iøynefallende når den serveres i svarte hamburgerbrød farget med aktivt kull, noe som ikke påvirker smaken.
Du kan erstatte vanlig Kikkoman Soyasaus med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, alt etter smaksønske.

Oppskrifts-ID: F1091

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.