Fiskekaker med ovnsbakt blomkålpuré og teriyaki-rosenkål
Fiskekaker med ovnsbakt blomkålpuré og teriyaki-rosenkål

Fiskekaker med ovnsbakt blomkålpuré og teriyaki-rosenkål

total tid85 min.
50 min.tilberedningstid
35 min.koketid

Denne retten har alt som skal til for å bli en øyeblikkelig klassiker på menyen din: fiskekaker med ovnsbakt blomkålpuré – full av gode og harmoniske smaker takket være Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter og Kikkoman Soyasaus. Høydepunktet er den spicy rosenkålen, nennsomt krydret med Kikkoman Woksaus – Teriyaki.

Ingredienser

10 porsjoner

Puré:

 ¼ dl
Kikkoman Toasted Sesame Oil
100 g
tom kha paste
1 kg
blomkål, skåret i små buketter
3 dl
grønnsakskraft

Teriyaki-rosenkål:

10 g
ingefær, hakket
10 g
hvitløk, hakket
800 g
rosenkål, renset

Fiskekaker:

1 ½ kg
torskefilet, uten skinn, hakket
 ½ dl
Kikkoman Toasted Sesame Oil
10 g
finhakket gressløk
5 g
chili, hakket
20 g
maisstivelse
200 g
sesamfrø, ikke ristet
15 liter
frityrolje

Dessuten:

50 g
kokoschips
10 
limebåter
200 g
granateplekjerner
15 g
koriander
Allergener:
soya, gluten, fisk, sesamfrø, sulfitter, selleri
Totalvekt per porsjon:
370 g
Vekt per ingrediens:

Fiskekake approx. 170 g - Blomkålpuré approx. 80 g - Teriyaki-rosenkål approx. 80 g - Garnityr approx. 40 g

Tilberedning

Steg 1

Bland Kikkoman Soyasaus, Kikkoman ristet Sesamolje, tom kha paste og Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter i en bolle. Tilsett blomkålen, bland godt og legg på et stekebrett dekket med pølsepapir. Stek i ovnen ved 180 °C (vifte) i ca. 20 minutter. Etterpå moser du blomkålen og grønnsakskraften til puré i en foodprosessor.

Steg 2

Bland ingefær og hvitløk med Kikkoman Woksaus – Teriyaki og ringle over rosenkålen. Stek i ovnen i ca. 10 minutter på et stekebrett dekket med pølsepapir ved 180 °C (vifte).

Steg 3

Bland torskefilet, Kikkoman Soyasaus, Kikkoman ristet Sesamolje, gressløk, chili og maisstivelse. Form massen til fiskekaker på ca. 50 g, dekk dem med sesamfrø og friter i olje ved 175 °C i 3-4 minutter til de er gyllenbrune.

Steg 4

Rist kokoschipsene i en tørr stekepanne. Anrett blomkålpureen på tallerkener og topp med fiskekakene. Server med teriyaki-rosenkål og garner med kokoschips, limebåter, gresskarkjerner og koriander.

Tip:

Tilsett grønnsakskraften gradvis til pureen. Det kan være at du trenger mindre enn oppgitt.

Oppskrifts-ID: F1054

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.