Ceviche à la laks med vannmelon og quinoa
Ceviche à la laks med vannmelon og quinoa

Ceviche à la laks med vannmelon og quinoa

total tid 1 t 20 min.
40 min. tilberedningstid
40 min. koketid
11 t ventetid

I mange veganske retter er nøkkelelementet den riktige marinaden. Når vannmelon marineres i Kikkoman Soyasaus, skapes det en sjøaktig smak som får frem det beste i de stekte skivene.

Ingredienser

10 porsjoner

Ceviche à la laks:

3 kg
vannmelon, skrelt og skivet (1 cm tykke)
30 dl
rapsolje
10 dl
eplecidereddik
10 dl
misopasta
10 dl
sesamolje
15 g
noriark
2 g
malt pepper (til smak)

Dessuten:

1,3 kg
hvit quinoa
 ½ g
chiliflak
30 dl
eplecidereddik
500 g
fersk agurk, skåret i tynne strimler
500 g
rødkål, finrevet
100 g
vegansk majones
500 g
rå gulrot, grovraspet
30 g
svarte sesamfrø
500 g
kimchi
40 g
ferske korianderkvister
180 g
lime, skåret i båter
Allergener:
Glutenholdige kornsorter, Peanøtter og peanøttbaserte produkter, Soya og soyabaserte produkter, Sesamfrø og sesambaserte produkter
Totalvekt per porsjon:
410 g
Vekt per ingrediens:
  • 150 g quinoa
  • 80 g vannmelon
  • 180 g tilbehør

Tilberedning

Steg 1

Smør inn vannmelonskivene med olje på begge sider og legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i en forvarmet vifteovn ved 180 °C i 20 minutter.

Steg 2

For å lage marinaden, bland Kikkoman Soyasaus, 10 ml eplecidereddik, misopasta, sesamolje, noriark og pepper. Bløtlegg de stekte vannmelonskivene i marinaden og la stå i kjøleskap i 10–12 timer.

Steg 3

Kok quinoaen i henhold til anvisningene på pakken i ca. 25 minutter og tilsett chiliflakene. Bland med 15 ml eplecidereddik.

Steg 4

Ta vannmelonen ut av marinaden og sil av.

Steg 5

Bland agurken med resten av eddiken. Bland rødkålen med vegansk majones.

Steg 6

Bland gulroten med svarte sesamfrø.

Steg 7

Legg quinoa, marinerte vannmelonskiver, litt kimchi, agurksalat, finrevet rødkål og gulrot lagvis i en bolle.

Steg 8

Topp med koriander og server med en limebåt.

Tips:

Istedenfor vannmelon kan du også bruke tomater i denne retten. Det er best å bruke tomater som ikke er altfor modne, men faste og kjøttfulle.
Du kan erstatte vanlig Kikkoman Soyasaus med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt om ønskelig.

Oppskrifts-ID: F1086

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.