

Ceviche à la laks med vannmelon og quinoa
I mange veganske retter er nøkkelelementet den riktige marinaden. Når vannmelon marineres i Kikkoman Soyasaus, skapes det en sjøaktig smak som får frem det beste i de stekte skivene.
Ingredienser
Ceviche à la laks:
Dessuten:
- 150 g quinoa
- 80 g vannmelon
- 180 g tilbehør
Tilberedning
Steg 1
Smør inn vannmelonskivene med olje på begge sider og legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i en forvarmet vifteovn ved 180 °C i 20 minutter.
Steg 2
For å lage marinaden, bland Kikkoman Soyasaus, 10 ml eplecidereddik, misopasta, sesamolje, noriark og pepper. Bløtlegg de stekte vannmelonskivene i marinaden og la stå i kjøleskap i 10–12 timer.
Steg 3
Kok quinoaen i henhold til anvisningene på pakken i ca. 25 minutter og tilsett chiliflakene. Bland med 15 ml eplecidereddik.
Steg 4
Ta vannmelonen ut av marinaden og sil av.
Steg 5
Bland agurken med resten av eddiken. Bland rødkålen med vegansk majones.
Steg 6
Bland gulroten med svarte sesamfrø.
Steg 7
Legg quinoa, marinerte vannmelonskiver, litt kimchi, agurksalat, finrevet rødkål og gulrot lagvis i en bolle.
Steg 8
Topp med koriander og server med en limebåt.
Tips:
Istedenfor vannmelon kan du også bruke tomater i denne retten. Det er best å bruke tomater som ikke er altfor modne, men faste og kjøttfulle.
Du kan erstatte vanlig Kikkoman Soyasaus med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt om ønskelig.
Oppskrifts-ID: F1086
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer