

Blomkålris i kokos- og karrisaus
En lavkarborett som er høy på smak. Denne blomkålrisen i kremete kokos- og karrisaus smaker best når den serveres kald. Den harmoniske blandingen av Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Saus for Poke Bowl, i selskap med karri og gurkemeie, setter en ekstra spesiell smak på retten.
Blomkålris i saus approx. 220 g - Ganityr approx. 3.5g
Tilberedning
Steg 1
Kvern blomkålsbukettene i en foodprosessor til de minner om riskorn.
Steg 2
Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne eller wokpanne på middels varme. Tilsett hvitløk og ingefær og stek i 1-2 minutter til aromaen slippes ut.
Steg 3
Tilsett blomkålrisen og rør godt om. Hell i kokosmelk, Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Poke Sauce. Krydre med karri og gurkemeiepulver.
Steg 4
Kok i ca. 5 minutter under sporadisk omrøring til blomkålrisen er myk. Ta deretter pannen av varmen og la stå til avkjøling. Server kaldt på dype tallerkener, garnert med revne blader og sprøstekte hvitløksskiver.
Tip:
Hvis du har for mye blomkål i foodprosessoren samtidig, vil den ikke kvernes jevnt. Da er det bedre å dele opp mengden.
Oppskrifts-ID: F1060
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer