Blomkålris i kokos- og karrisaus
Blomkålris i kokos- og karrisaus

Blomkålris i kokos- og karrisaus

total tid25 min.
20 min.tilberedningstid
5 min.koketid
30 min.avkjølingstid

En lavkarborett som er høy på smak. Denne blomkålrisen i kremete kokos- og karrisaus smaker best når den serveres kald. Den harmoniske blandingen av Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Saus for Poke Bowl, i selskap med karri og gurkemeie, setter en ekstra spesiell smak på retten.

Ingredienser

10 porsjoner

Blomkålris:

1 ½ kg
blomkål, skåret i små buketter
20 g
olivenolje
10 g
hvitløksfedd, hakket
10 g
ingefær, raspet
400 g
kokosmelk
15 g
karri
10 g
gurkemeiepulver

Garnityr:

15 g
korianderblader
15 g
thaibasilikumblader
5 g
hvitløksfedd, skåret i tynne skiver og sprøstekt
Allergener:
soya, gluten, sesamfrø
Totalvekt per porsjon:
225 g
Vekt per ingrediens:

Blomkålris i saus approx. 220 g - Ganityr approx. 3.5g

Tilberedning

Steg 1

Kvern blomkålsbukettene i en foodprosessor til de minner om riskorn.

Steg 2

Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne eller wokpanne på middels varme. Tilsett hvitløk og ingefær og stek i 1-2 minutter til aromaen slippes ut.

Steg 3

Tilsett blomkålrisen og rør godt om. Hell i kokosmelk, Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Poke Sauce. Krydre med karri og gurkemeiepulver.

Steg 4

Kok i ca. 5 minutter under sporadisk omrøring til blomkålrisen er myk. Ta deretter pannen av varmen og la stå til avkjøling. Server kaldt på dype tallerkener, garnert med revne blader og sprøstekte hvitløksskiver.

Tip:

Hvis du har for mye blomkål i foodprosessoren samtidig, vil den ikke kvernes jevnt. Da er det bedre å dele opp mengden.

Oppskrifts-ID: F1060

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.