

Asiatiske bao buns med krabbekjøtt
Dampkokte kinesiske dumplings er blitt en trend ved restauranter over hele Europa, og disse er fylt med saftig krabbekjøtt og serveres med hjemmelaget hoisinsaus. Kjempelekkert!
Ingredienser
Deig:
Fyll:
Hoisinsaus:
Tilberedning
Deig: Rør ut gjær og sukker i 37 °C varmt vann. Tilsett mel og kna deigen i 10 minutter til den er glatt og spenstig. Ha deigen i en bolle, dekk med plastfolie og la stå til heving på et lunt sted i 40 minutter.
Fyll: Sil av krabbekjøttet, tilsett koriander, gressløk og ingefær, deretter østerssaus, limesaft og sesamfrø.
Hoisinsaus: Varm opp Kikkoman Soyasaus med Mindre Salt og riseddik på svak varme, og rør om til brunsukkeret er oppløst. Ta pannen av platen og tilsett srirachasaus, hvitløk, peanøttsmør og svart pepper. Rør om til du får en jevn saus.
Bao buns: Legg den hevede deigen på en fjøl, dryss over mel og kna den igjen. Kjevl den ut til fingertykkelse og skjær ut 10 cm vide sirkler. Legg fyllet i midten og rull deigen sammen til små boller. Legg en liten bit bakepapir under hver dumpling. Ha dem i en bambuskurv eller dampkoker og kok dem i 4 minutter.
Servering: Ha hoisinsausen i en egen bolle og server med dampkokte bao buns.
Oppskrifts-ID: F1005
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer