

Torske- & potetkroketter med tomatsaus
Torske- og potetkroketter er en tradisjonell del av det portugisiske kjøkkenet. Vi gjør en asiatisk vri på retten med Kikkoman Glutenfri Soyasaus.
Ingredienser
Kroketter:
Saus:
Garnityr:
Kroketter 225 g (9 kroketter à 25 g) - Saus 40 g
Tilberedning
Steg 1
Legg torsken i en bolle. Mos potetene med potetpresse og bland med egg, persille, muskatnøtt, sitronskall og Kikkoman Glutenfri Soyasaus.
Steg 2
Lag små kroketter av blandingen, rull dem i brødsmuler og stek dem i olje ved ca. 175 °C i ca. 3 minutter til de er gyllenbrune.
Steg 3
Rist anisfrø i en tørr stekepanne. Tilsett smøret og la det brunes. Når det er brunet, tilsett honning, riseddik, Kikkoman Glutenfri Soyasaus, tomatpassata og tamarindpaste. La alt småkoke i ca. 5 minutter på lav varme.
Steg 4
Øs sausen over på tallerkener, anrett krokettene på toppen, og server garnert med sitronbåter.
Tips:
For å få et ensartet resultat, hell blandingen i en sprøytepose og press ut lange striper. Del disse i ønsket lengde med en deigskrape.
Oppskrifts-ID: F1027
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer