Torske- & potetkroketter med tomatsaus
Torske- & potetkroketter med tomatsaus

Torske- & potetkroketter med tomatsaus

total tid40 min.
30 min.tilberedningstid
10 min.koketid

Torske- og potetkroketter er en tradisjonell del av det portugisiske kjøkkenet. Vi gjør en asiatisk vri på retten med Kikkoman Glutenfri Soyasaus.

Ingredienser

10 porsjoner

Kroketter:

1 kg
torskefilet, finhakket eller kvernet
1 ½ kg
melete poteter, skrelt og kokt
250 g
hele egg
30 g
hakket persille
2 g
raspet muskatnøtt
20 g
sitronskall
500 g
glutenfrie brødsmuler (f.eks. av mais)
Stekeolje

Saus:

5 g
anisfrø
100 g
smør
50 g
honning
 ½ dl
riseddik
300 g
tomatpassata
30 g
tamarindpaste

Garnityr:

1 
sitronbåter
Allergener:
fisk, soya, melk, egg, sulfitter
Totalvekt per porsjon:
265 g
Vekt per ingrediens:

Kroketter 225 g (9 kroketter à 25 g) - Saus 40 g

Tilberedning

Steg 1

Legg torsken i en bolle. Mos potetene med potetpresse og bland med egg, persille, muskatnøtt, sitronskall og Kikkoman Glutenfri Soyasaus.

Steg 2

Lag små kroketter av blandingen, rull dem i brødsmuler og stek dem i olje ved ca. 175 °C i ca. 3 minutter til de er gyllenbrune.

Steg 3

Rist anisfrø i en tørr stekepanne. Tilsett smøret og la det brunes. Når det er brunet, tilsett honning, riseddik, Kikkoman Glutenfri Soyasaus, tomatpassata og tamarindpaste. La alt småkoke i ca. 5 minutter på lav varme.

Steg 4

Øs sausen over på tallerkener, anrett krokettene på toppen, og server garnert med sitronbåter.

Tips:

For å få et ensartet resultat, hell blandingen i en sprøytepose og press ut lange striper. Del disse i ønsket lengde med en deigskrape.

Oppskrifts-ID: F1027

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.