

Teriyakivinger med coleslaw og spicy poteter
Denne amerikanske klassikeren er et must på fotballfesten: vi gir buffalovinger et japansk preg med Kikkoman Woksaus – Teriyaki. Retten serveres med spicy potetbåter, regnbuefarget coleslaw og en kremete dipp.
Ingredienser
Vinger:
Coleslaw:
Potetbåter:
Dipp:
- Kyllingvinger, ca. 300 g (inkludert bein)
- Potetbåter, ca. 100 g
- Coleslaw, ca. 90 g
- Saus, ca. 70 g
Tilberedning
Steg 1
Bland kulturmelken med krydderne for å lage marinade. Skyll kyllingvingene og klapp dem tørre, mariner dem deretter i minst 1 time. Bland mel og maisstivelse. Ta vingene ut av marinaden og dekk dem med melblandingen. Varm opp oljen til ca. 170 °C og frityrstek vingene porsjonsvis i ca. 7 minutter til de er gyllenbrune. Bland den stekte kyllingen med Kikkoman Woksaus – Teriyaki og tabasco i en bolle.
Steg 2
For å lage coleslaw, bland grønnsaker og eple i en bolle. Tilsett salt og sukker og kna godt. Rør i sesamolje og sitronsaft og avkjøl til maten er klar. Hell gjennom en sil før servering.
Steg 3
Bland potetene med hvitløk, salt og olje. Spre alt jevnt utover et stekebrett og stek i forvarmet vifteovn ved 180 °C i ca. 25 minutter til potetene er sprø. Krydre med chiliflak og havsaltflak.
Steg 4
Rør sammen alle ingrediensene til dippen og la stå til maten serveres.
Steg 5
Legg 7 vinger (300 g) per porsjon på en tallerken og server med potetbåter, coleslaw og dipp.
Tips:
Klassiske buffalovinger blandes med sterk chilisaus og smør. Vårt alternativ er litt søtere og ikke så sterkt, men du kan bruke mer tabasco hvis du vil ha den sterkere!
Vingene kan også stekes på forhånd og brunes til ønsket farge før servering. Sørg for at de når minst 85 °C ved beinet, slik at de blir perfekt møre!
Oppskrifts-ID: F1072
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer