Teriyakivinger med coleslaw og spicy poteter
Teriyakivinger med coleslaw og spicy poteter

Teriyakivinger med coleslaw og spicy poteter

Denne amerikanske klassikeren er et must på fotballfesten: vi gir buffalovinger et japansk preg med Kikkoman Woksaus – Teriyaki. Retten serveres med spicy potetbåter, regnbuefarget coleslaw og en kremete dipp.

Ingredienser

10 porsjoner

Vinger:

500 dl
skummet kulturmelk
10 g
hvitløkspulver
10 g
paprikapulver, sterkt
15 g
salt
5 g
pepper, malt
3 ½ kg
kyllingvinger
400 g
siktet hvetemel
200 g
maisstivelse
2 liter
vegetabilsk olje til frityrsteking
10 dl
tabasco

Coleslaw:

200 g
rødkål, strimlet
200 g
gulrot, strimlet
200 g
fennikel, strimlet
200 g
selleri, strimlet
100 g
epler, strimlet
15 g
salt
30 g
sukker
20 dl
sesamolje
60 dl
sitronsaft

Potetbåter:

1,2 kg
småpoteter, uskrelt, vasket og delt i kvarter
4 g
hvitløk, finraspet
12 g
salt
30 dl
vegetabilsk olje
20 g
chiliflak
Havsaltflak

Dipp:

300 g
majones
300 g
gresk yoghurt, 10 % fett
20 g
dill, hakket
20 g
hagekjørvel, hakket
20 g
koriander, hakket
50 g
sjalottløk, finternet
Salt
Pepper
Allergener:
Soya, gluten, melk, egg, sennep, sulfitter, selleri, sesamfrø
Totalvekt per porsjon:
560 g
Vekt per ingrediens:
  • Kyllingvinger, ca. 300 g (inkludert bein)
  • Potetbåter, ca. 100 g
  • Coleslaw, ca. 90 g
  • Saus, ca. 70 g

Tilberedning

Steg 1

Bland kulturmelken med krydderne for å lage marinade. Skyll kyllingvingene og klapp dem tørre, mariner dem deretter i minst 1 time. Bland mel og maisstivelse. Ta vingene ut av marinaden og dekk dem med melblandingen. Varm opp oljen til ca. 170 °C og frityrstek vingene porsjonsvis i ca. 7 minutter til de er gyllenbrune. Bland den stekte kyllingen med Kikkoman Woksaus – Teriyaki og tabasco i en bolle.

Steg 2

For å lage coleslaw, bland grønnsaker og eple i en bolle. Tilsett salt og sukker og kna godt. Rør i sesamolje og sitronsaft og avkjøl til maten er klar. Hell gjennom en sil før servering.

Steg 3

Bland potetene med hvitløk, salt og olje. Spre alt jevnt utover et stekebrett og stek i forvarmet vifteovn ved 180 °C i ca. 25 minutter til potetene er sprø. Krydre med chiliflak og havsaltflak.

Steg 4

Rør sammen alle ingrediensene til dippen og la stå til maten serveres.

Steg 5

Legg 7 vinger (300 g) per porsjon på en tallerken og server med potetbåter, coleslaw og dipp.

Tips:

Klassiske buffalovinger blandes med sterk chilisaus og smør. Vårt alternativ er litt søtere og ikke så sterkt, men du kan bruke mer tabasco hvis du vil ha den sterkere! 
Vingene kan også stekes på forhånd og brunes til ønsket farge før servering. Sørg for at de når minst 85 °C ved beinet, slik at de blir perfekt møre!
 

Oppskrifts-ID: F1072

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.