Teriyaki laks på søtpoteter og grønnsaker
Teriyaki laks på søtpoteter og grønnsaker

Teriyaki laks på søtpoteter og grønnsaker

total tid35 min.
5 min.tilberedningstid
30 min.koketid

Denne laksen er virkelig lekker: ikke bare får den en søt-spicy smak fra Kikkoman Woksaus – Teriyaki, men den stekes i ovnen på en seng av søtpoteter og squash. Uimotståelig!

Ingredienser

10 porsjoner

Laks:

1 ½ kg
squash, skåret i ca. 7 mm tykke skiver
2 ½ kg
søtpoteter, skrelt og skåret i ca. 5 mm tykke skiver
30 g
salt
10 g
pepper
150 g
rapsolje
150 g
balsamicoeddik
1 ½ kg
laksefilet, fersk og uten skinn

Til serveringen:

30 g
vårløk, finskåret
0,2 dl
limesaft
5 g
sesamfrø, hvite og svarte
Allergener:
soya, gluten, fisk, sesamfrø, sulfitter
Totalvekt per porsjon:
450 g
Vekt per ingrediens:

Laks approx. 145 g - Grønnsaker approx. 300 g - Garnityr approx. 13 g

Tilberedning

Steg 1

Forvarm ovnen til 200 ˚C (varmluft). Bland squash og søtpotet med salt, pepper, rapsolje og balsamicoeddik. Spre grønnsakene utover et stekebrett dekket med pølsepapir og stek i ovnen i 20 minutter.

Steg 2

Pensle laksen med Kikkoman Woksaus – Teriyaki, legg den på sengen av grønnsaker og stek i ytterligere 10 minutter.

Steg 3

Server laksen og grønnsakene på tallerkener, ringle over Kikkoman Woksaus – Teriyaki og limesaft, og garner til slutt med vårløk og sesamfrø.

Tip:

La det være litt rom mellom grønnsakene på stekebrettet slik at de stekes mer jevnt.

Oppskrifts-ID: F1062

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.