Tempuraørret med ananas og litchi
Tempuraørret med ananas og litchi

Tempuraørret med ananas og litchi

total tid25 min.
20 min.tilberedningstid
5 min.koketid
15 min.marineringstid

Salt møter fruktig i disse sprøstekte fiskespydene. Krønsjen kommer fra Kikkoman Panko, i selskap med ananas og litchi i en spicy-fruktig saus med Kikkoman Poke Sauce.

Ingredienser

10 porsjoner

Fisk:

1 ½ kg
regnbueørretfilet uten skinn, skåret i fingerlignende stykker
180 g
tempura
5 g
salt
2 dl
kaldt vann
Stekeolje

Tilbehør:

200 g
kokt quinoa
1 kg
kokt basmatiris
500 g
hermetisert ananas, grovhakket
500 g
hermetisert litchi, delt i kvarter
200 g
agurk, uten frø og skåret i halvmåner
100 g
mungbønnespirer
10 g
hakket fersk koriander
10 
sitronbåter
20 g
sesamfrø
Allergener:
Fisk, gluten, soya, sesamfrø
Totalvekt per porsjon:
430 g
Vekt per ingrediens:
Fisk (2 spyd à 75 g), ca. 150 g - Ris + quinoa, ca. 120 g - Frukt & grønnsaker, ca. 130 g - Ekstra topping, ca. 30 g

Tilberedning

Steg 1

Legg ørretstykkene i en bolle og mariner i Kikkoman Saus For Poke Bowl i 5 minutter. Tre deretter de marinerte stykkene på spydene i et sikksakkmønster.

Steg 2

Bland tempura, salt og kaldt vann til en jevn røre. Dypp fiskespydene i denne tempurarøren, dekk så med Kikkoman Panko og stek i varm olje ved 175 °C i 5 minutter til de er gyllenbrune.

Steg 3

Bland quinoa med ris og fordel på bollene. Anrett ananas, litchi, agurk og bønnespirer på toppen. Legg fiskespydene øverst og krydre med Kikkoman Saus For Poke Bowl. Server garnert med koriander, sitronbåter og sesamfrø.

Tips:

For å få best resultat, del filetene i to på langs. Dette gir deg ett stykke per spyd. Tempurarøren kan smaksettes med ulike kryddere etter ønske.

Oppskrifts-ID: F1046

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.